Hogyan puskáztok ti?
Alapvetően kétféle tanár van: akinél "lehet" puskázni, meg akinél "nem lehet". Azért idézőjelben, mert nincs olyan, hogy nem lehet, csak olyan, hogy könnyebb lebukni.
Akinél "lehet" puskázni, ott akár a könyvből/füzetből is kinézheted a pad alatt, teljesen felesleges mindenféle óvatoskodás. Erre most nem térek ki különösebben.
A trükkök ott kezdődnek, ahol "nem lehet".
Én a pad vasváza és falapja közé szoktam becsúsztatni, amikor kell, előveszem, aztán gyorsan visszateszem. Az életben nem buktam még le vele, pedig elég régóta csinálom.
Az egyetemen tökélyre fejlesztettük a különböző módszereket...
De nem akarok ötleteket adni.
Legjobb puska, amit a tanár kínál: első padba ülsz, és látod a jegyzeteit. Tanulj meg fejjel lefelé olvasni.
Ezerszer bevált már, sosem szóltak érte, és sosem írtam magamnak puskát. Vagy padtárssal jeleztük le, vagy tanultam (vagy karót kaptam) magamtól.
Padtárssal való hatékony kommunikáció a tanár orra előtt:
Mutatsz lefelé: fentről vagy alulról , majd mutatod számmal, hanyadik sornál akadtál el.
Ha csak szó, vagy hasonló hiányzik, akkor egyszerű a válasz:
mutatod a fentet, lentet, majd jobbra vagy balra megadod az irányt, hanyadik szó a megoldás.
Matek képletnél szintén beválik, történelemnél is összejött. Irodalomnál nem tudtuk még használni, de a komplett próbaérestégit lemutogattuk egymásnak a barátommal :)
@20:00
pedig igazán örülnénk neki :)
Amelyik tanáromnál lehet(ett) puskázni, ott bárhogy lehetett. A4-es lapok, könyv.
Amelyiknél nem lehet(ett) annál nem kockáztatok/kockáztattam.
De szoktam tanulni, a módszerem az, hogy begépelem a vázlatokat, jegyzeteket, addig is tanulom.
Unokatesóm a padjába ragasztott egy papír tasakot, abból szokta kihúzni a puskát és visszarakni.
21/N
Vagy 10 éve jártam utoljára suliban, és épp a napokban találtam meg itthon egy régi puskámat. :-)
Vannak azok a teljesen átlátszó falú zselés tollak. Színes papírra írtam rotring ceruzálval puskát, és becsúsztattam a tollbetét és a toll belső fala közé. Néha ki kellett tömni picit, hogy jól illeszkedjen a toll falához. Na és így olyan volt, mint valami színes toll, senkinek nem tűnt fel... Hátránya, hogy kevés anyag fér rá.
Fősulin volt olyan, hogy zh-t írtunk, és tudtuk előre a témaköröket. Általában A4-es lapokra írtuk a zh-t.
Nehezebb témákat megírtam előre, és simán elővettem, mintha ott írtam volna. de volt, hogy csak ceruzával írtam magamnak címszavakat, mert abból már ment a többi.
Szóval ha lehet sok "üres" fehér lap az asztalon, akkor ez is működhet...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!