Gabriell88 kérdése:
Mi történik, ha hirtelen megáll a Föld forgása?
Figyelt kérdés
A barátommal épp azon vitatkozunk, hogy mi történik akkor ha hirtelen megáll, mert ő azt állítja, hogy akkor az emberek szétrepülnénk.Én viszont azt,hogy megszűnne a gravitáció és nem éreznénk semmit..Mi az igazság?2010. dec. 31. 19:47
1/23 anonim válasza:
Ha megszűnne a gravitáció, azt megéreznénk, mert hirtelen lebegnénk, és a tárgyak is, amelyek körülöttünk vannak... Nem ez történne. Belezuhannánk a Napba, ennyi az egész.
2/23 anonim válasza:
én nem tudom, de az biztos, ha hosszabb ideig úgy állna, a Föld egyik oldala lefagyna, amit nem világít meg a Nap.
3/23 anonim válasza:
Ha a Föld megszűnne forogni hirtelen érintő irányban biztos hatna ránk valamiféle tehetetlenségből származó gyorsulás, másrészt viszont megszűnne a centrifugális gyorsulás, ami valamilyen szintig ellentart a gravitációnak.
Összefoglalva kicsit nagyobb lenne a súlyunk és lehet h repülnénk egy jó nagyot...:)
De biztos nem szűnne meg a gravitáció mert a nyugalmi tömeg is létrehoz maga körül gravitációs mezőt!
4/23 anonim válasza:
komolyan még szilveszterkor is ilyen kérdések repdesnek benned?
6/23 anonim válasza:
A gravitáció nem a forgástól van, így az biztos, hogy nem szűnne meg, szóval neked biztos, hogy nincs igazad.
7/23 anonim válasza:
Megszűnne a föld mágneses tere. Majd egy idő után megölnének a Napról érkező sugarak. Ennyi.
8/23 anonim válasza:
Mi a túróért szűnne meg a Föld mágneses tere? Azt nem a forgás gerjeszti. A forgás egyfajta centrifugális erőt gerjeszt, ami pont ellentétes a mágneses erő vonzásának irányával. (Vagy csak én vagyok helikopter?)
9/23 anonim válasza:
Hát volt egyszer a Nat Geo-n hogy mi lenne ha meg állna a föld.Az időjárás stabil lesz ez alatt azt kell érteni hogy valahol öröké esik az esö de azis csak a tengernél mert a föld megállásával nem fúj majd a szél.Máshol meg kopár sivatag lesz.BÚÉK :)
10/23 anonim válasza:
Ha megszűnik a föld tengelyforgása megszűnik a mágneses mezeje is ami fenttarta a légkört és kiszűri a nap káros sugarait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!