Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mennyire életképes a vénusz...

Mennyire életképes a vénusz projekt?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy van ez az 'erőforrás alapú gazdaság' koncepciójuk, ami jól hangzik, de ezt szakember látta már? Mi volt róla a véleménye?

Csak azért kérdezem, mert szép és jó hogy sok dologhoz ért az öreg (futurista, szociális mérnök, ipari mérnök), de nem ért a gazdasághoz. Azt nem hiszem, hogy mindegyik közgazdász mögött bankok állnak, szerintem nyugodtan megkérhetett volna egy közgazdát, aki szimpatizál az ötleteivel, hogy segítse kidolgozni a koncepciót.

Vagy lehet hogy lemaradtam? Mert a honlapjukon semmi konkrét nincs ezzel kapcsolatban. Mi erről a szakemberek véleménye?

2010. dec. 22. 19:05
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha leírod, mi az a vénusz projekt, beszélhetünk a válaszról.
2010. dec. 22. 21:36
 2/5 A kérdező kommentje:
Bocs, ez a Jacque Fresco általi Vénusz Projekt a Zeitgeist movement egyik támogatója vagy ilyesmi. Engem csak a gazdasági része érdekelne. www.thevenusproject.com
2010. dec. 22. 22:30
 3/5 anonim ***** válasza:

Az ember nem érett meg a Vénusz projektre sem technológiailag sem szellemileg.

Talán majd 500 Év múlva..talán... ha meg tud lenni e emberi viselkedési morál nélkül is :

NEKEM több kell hogy legyen mint a MÁSIKnak, MINDEN áron.

2010. dec. 23. 06:16
 4/5 anonim válasza:
A technológia megvan, itt az emberek elméjében kell a bajt keresni.
2011. aug. 17. 06:51
 5/5 anonim válasza:

Simán kivitelezhető, akár már 20 éve is az volt, a technológia is meg van hozzá. Az emberi természet sem akadálya a rendszernek, mivel az emberi természet nem adott, azt a környezet alakítja ki. Szóval, egy Vénusz-projektbe született gyerek, másképp fog szocializálódni, mint egy mai gyerek. Mások lesznek az értékrendjei stb...

Jelenleg csak azért nem lehet elkezdeni a kivitelezést, mert akiknél a pénz van, azok nem akarnak megválni pallós jogaiktól, de az átlag ember is kellőképp agy mosott és aberrált, ahhoz, h felfogja, h csak egyszer kell beindítani, onnantól kezdve már magától működik.

2013. márc. 17. 03:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!