Ketten ülnek ugyanazon a vonaton, egyikük sem hazudik soha. Egyikük azt mondja: "Megáll a vonat! "; a másik azt mondja: "Indul a vonat! ". Hogyan lehetséges ez?
Akkor pontosítok: a két kijelentés egy időben történik.
A két személy üljön ugyanabban a kocsiban.
Mivel 7.-es, éppen az alapmozgásokról tanulni kezdő diákokról van szó, jogos a kérdés!:)
Bevallom, akkor ez nem is jutott az eszembe!;)
Az is megoldás lehet, nem ugyanarról a vonatról beszélnek - de a kiírás alapján én úgy találtam a szituációra megoldást, h mindketten arról a vonatról beszélnek, amelyben ülnek.
Ettől a talányra még van olyan megoldás úgy, ahogyan leírtam: a két személy arról a vonatról beszél, amelyben ülnek - mi alapján mondhatják jogosan és logikusan, egy időben azt, hogy "Megáll a vonat!" és "Elindul a vonat!".
A fenti kérdés továbbra is marad - és megoldható!
Tudom!!!!!!!
Vagy mégsem? Lényege, hogy ha van mellette másik vonat, és azt látja, hogy elindul, akkor lehet hogy egyik úgy érzékeli, hogy elindulnak, a másik meg azt, hogy megállnak, és közben csak a mellette lévő indul.
Remélem gondolod, hogy mire szerettem volna kilyukadni.
De lehet rossz az ötletem.
07:33
Alakul!!!:)
De merre indulnak ezek a vonatok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!