Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért hal meg az aki nem...

Miért hal meg az aki nem alszik 1 héten át?

Figyelt kérdés

Miért hal meg az aki nem alszik 1 héten át?

nem értem miért hal meg.

mert kimerül teljesen vagy nem pihen eleget?

1 hét az durva mondjuk :)

csak tök jó lenne más esetekben ha ez megszűnne :)

2010. nov. 29. 18:26
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
79%
Valamit nem jól tudsz, nem meghal, hanem "megbolondul" - azaz komoly pszichikai problémái lesznek, mert az idegrendszere nem tudja kipihenni magát.
2010. nov. 29. 18:41
 2/17 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem meg egy idő után úgyis elalszik...elájul, nem?
2010. nov. 29. 18:55
 3/17 anonim ***** válasza:
58%

Ez azért van, mert a tudatunknak van mérvadó szerepe, s folyamatosan a világra koncentrálni megállás nélkül megerőltető, ami kihat a fizikai állapotra, akár halált okozóan is. Érdekes, mert hamarabb meghalsz, ha nem alszol, mintha nem ennél. A tudatunk jelenlegi állapota nem bírja el a folytonos észlelést, egy idő után besokall, és beáll a halál, amikor pl. sokkhatás ér valakit, azért ájul el automatikusan, mert a tudata nem tud annyi történés hirtelen feldolgozni, ezért behullik az ájulás állapotába, ami ugyanolyan, mintha aludna(álom nélküli alvás).

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. nov. 29. 19:36
 4/17 anonim ***** válasza:
88%

Nyugodtan probald ki. Elarulom nem fog menni, mivel szoszerint amikor tulsokat nem aludtal, akkor kiutod magad es igy is ugyis elalszol. Szoval erted, akar szeretned akar nem amikor az agyad az te ugy erzed hogy eleg akkor barmit is csinalsz elalszol.

18 f/karpatalja

2010. nov. 29. 22:17
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

LastOne.Left, kicsit szabadságra mehetnél...

A helyzet az, hogy a macska is megdöglik, ha nem hagyják aludni. Sőt, akkor is megdöglik, ha alhat ugyan, de felébresztik a REM ciklusból. Úgy tűnik, hogy a REM ciklus az, amire az agynak szüksége van. (A mácskát nem lehet hozzánk hasonló magas szintű tudattal vádolni, meg egyéb ezo-blablával.)

Hogy miért van szükséeg az agynak alvásra, azt nem tudjuk. Két dolog biztos: Egy: nem a test többi részének kell az alvás, bármely szervnek elég lenne csak nyugodtan fekve pihenni, sőt némely szervek addig sem pihennek. Kettő: Az agy nem pihen se nem kapcsol ki vagy ilyesmi, ahogy képzeljük. Az agy nagyon is aktív alvás közben.

2010. nov. 29. 22:45
 6/17 anonim ***** válasza:
65%

Minden szervünknek szüksége van a pihenésre. A szív is pihen, az agy is. Kikapcsolnak és újraindulnak. Éjjel kettő és négy között például a dohányosok azért köhögnek, mert a tüdő akkor indítja újra magát, a szerv pedig szeretne a számára ideális állapoton indulni, azaz a lerakódásokat felköhögéssel eltüntetni.

Alvás során agyunk egyes részeit kikapcsolja. A többi része pedig újraindítja magát. Napközben rengeteg információ érkezik, azokat kell helyre tenni szortírozni. Például tanulás folyamatában alvás közben kerül a rövid távú memóriánkból a hosszú távúba az információ.

Ha nem alszol, az agy nem tudja ujraindítani magát és egy idő után összezavarodik, mert nem tudja mi a "nullás" állapot, nem érzékeli megfelelően, hogy melyik ingerre kell reagálni, milyen "utasításokat" kell küldeni, mint pl: légzés vezérlés.

Volt erről Dr. House rész.

2010. nov. 30. 08:55
 7/17 anonim ***** válasza:
74%

22:45.

"(A mácskát nem lehet hozzánk hasonló magas szintű tudattal vádolni, meg egyéb ezo-blablával.)"

A macska ugyanúgy észlel, mint mi, ugyanúgy kapja folyamatosan a tudata az infót, mint a mi tudatunk. szóval ez még összepasszol azzal, amit írtam.

"Hogy miért van szükséeg az agynak alvásra, azt nem tudjuk."

Én adtam egy ötletet...

"Az agy nem pihen se nem kapcsol ki vagy ilyesmi, ahogy képzeljük. Az agy nagyon is aktív alvás közben."

Akkor lehet mégiscsak a tudathoz van köze a dolognak? ami végtére is pihen...:P

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. nov. 30. 09:06
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

"Én adtam egy ötletet... "

Ez tudományos szempontból nem egy ötlet volt, hanem egy beböffentés. Tudományos szempontból az számít ötletnek, amihez valamiféle tesztelhetőség is párosul. Ennyi erővel azt is mondhatnánk, hogy mindenkinek a fejében lakik egy manó, aki megharagszik, ha nem alszunk. Annyit ér, mint a te "ötleted".

2010. nov. 30. 09:58
 9/17 anonim ***** válasza:
84%

09:58. :)

"Ez tudományos szempontból nem egy ötlet volt, hanem egy beböffentés. Tudományos szempontból az számít ötletnek, amihez valamiféle tesztelhetőség is párosul."

akkor hajrá barátom teszteld...a kiírt kérdés pont erről a tesztről szól...ha az elménk nem pihen x ideig, a fizikai test felmondja a szolgálatot. ennél jobb tesz nincs is. :)

itt a "miérten" van a hangsúly, és én arra adtam az ötletet...és összepasszol az állításommal a dolog. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. nov. 30. 10:26
 10/17 anonim ***** válasza:
75%

Azért jó, hogy LastOne.Left aláír, mert így azokat a bejegyzéseket olvasás nélkül átugorhatom ;)

Amúgy az alvás hiányába tényleg bele lehet halni, végeztek is vele kísérleteket a lángész "tudósok" még a II v.h. körül... Az okát egyelőre nem tudom...

2010. nov. 30. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!