Én gondolkodom, vagy az agyam?
Te az agyad vagy :)
Az én gondolat az agyban lezajló bioelektromos folyamatok összessége :)
Ha egy autót nézünk, ott az agyad a sofőr, a tested meg az autó. A képességeidhez mindkettő kell, ugye (mert az átlagember nem szaladgál 120-szal).
Ha agyátültetést végeznének rajtad, akkor nem a tested kapna új agyat, hanem az agyad kapna új testet. A hatása is olyan lenne, mintha átülnél egy új autóba: először meg kellene tanulni a használatát - utána már "éreznéd" az egészet.
Szerintem a tudat("En") a gondolkodas affele "kontose".Minden egyes tudatos gondolkodasi folyamat a tudatban kezdodik es hozza is ter vissza.A tudat az organizmus "fuggetlen" resze, mely semmilyen folyamatnak nem alarendelt,affele "lato es karmester" mely minden gondolatmenetet atfog,erzekel,esetleg kontrollal.
Minden egyes felfogott inger az agyban dolgozodik fel az adott informacio viszont a tudattal erzekeltetik.
Egy hasonlattal tudnam szemleltetni:
Tegyuk fel hogy a komputer az agy a hasznaloja pedig a tudat.A komputer vegez minden egyes szamitast viszont a szamitasi folyamatok elinditoja,kontrolaloja az eredmeny szemleloje es megiteloje a hasznalo.
A kerdesedre azt a valaszt tudnam adni hogy az "en" es az agy rendszere egy felbonthatatlan rendszer, melyben az en a erzekelo es iranyito, az agy pedig a feldolgozo,vagyis a gondolkodasban az ennek es az agynak is kulcsfontossagu szerepe van.
"Az ember a tudat. Ami nálam egyenlő a lélekkel. Szóval szerintem az ember a lélek."
Kérdés, hogy ha ezek mind azonosak egymással, akkor ugyan miért van ezekre (erre) három különböző szó. A válasz pedig az, hogy mégsem azonosak egymással :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!