Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Switch Off! Hogyan kapcsolhato...

Switch Off! Hogyan kapcsolhatom ki az agyam?

Figyelt kérdés

Állandóan gondolkozok, nincs olyan perc, hogy éppen ne gondolkozzak valamin. Folyamatosan 100%-os teljesítményen pörög az agyam. Belelehet őrülni :D

Hogyan lehetne kikapcsolni?

Az nem jó ötlet, hogy pl. menjek mozogni, biciklizni, mert bármit meglátok körülöttem, máris csúcsteljesítményen gondolkozik rajta az agyam :) Vizuális, és algoritmikus gondolkodás egyaránt.

2011. júl. 31. 14:47
 1/6 anonim ***** válasza:
ez engem is érdekelne, sose bírok hamar elaludni, kérdeztem vkitől hogy ő hogy tud olyan gyorsan elaludni, azt mondta hogy nem gondol semmire, na azt hogy csinálja :D
2011. júl. 31. 15:04
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha az alváshoz kell (ez szól az első hozzászólónak), akkor annyit kell mozogni, amíg már nem bírsz gondolkodni. Van az a pont, amikor annyit futottál/bicikliztél, hogy az egyetlen gondolat, ami körül forog az agyad az a "haza akarok jutni, be az ágyba". Akkor kell még két kör a háztömb körül, megoldva.

Vannak agykontroll és hasonló technikák, amikről én ugyan csak hallottam, de állítólag segítenek ezek is "kikapcsolni". Meg ott vannak a klasszikus lazító technikák: légzésgyakorlatok, a gondolatok egy mederbe terelése, és hidd el, eljuthatsz arra a szintre, hogy kikapcsol az agyad, minden gondolat kifolyik belőled, eléred a Nirvánát, amit csak akarsz, de lényegében megnyugszol, nem gondolsz semmire.

Ha ez sem segít, maradnak a kiütőszerek, amiket egyáltalán nem javasolok, de végletes esetben jobbak, mint a nyugtató (azaz alkohol vagy fű) - ezek is kikapcsolnak, az biztos. De ebbe csak a gyenge akaratúak menekülnek.

2011. júl. 31. 15:19
 3/6 anonim ***** válasza:
Rajzolj. Az segit.
2011. júl. 31. 15:22
 4/6 anonim ***** válasza:
meditálás. a meditálás lényege pont ez, hogy te irányítsd hogy mire gondoljon az agyad, van olyan technika amikor azt gyakorlod, hogy semmire nem szabad gondolni.
2011. júl. 31. 15:42
 5/6 anonim válasza:
Vonj meg magadtól minden szénhidrátot és meglátod hamarosan megáll az eszed! Ugyanis abból táplálkozik.
2011. júl. 31. 21:42
 6/6 anonim ***** válasza:
Ülj le , lélegezz egyenletesen, egyenes háttal és a környezetbből érkező hangokra figyelj. De ne társíts hozzájuk jelentést, csak engedd, hogy áthatoljanak az elmédeden. Ezzel le lesz foglalva az agyad és tulajdonképpen semmire nem fogsz gondolni :)
2011. aug. 1. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!