Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi az oka annak, hogy vannak...

Mi az oka annak, hogy vannak olyan éjszakai álmok, amikről ébredés után nem tudom eldöteni, hogy valamelyik részlete tényleg csak álom volt-e vagy megtörtént?

Figyelt kérdés

Az imént volt egy ilyen. Ébredés után bennem volt, hogy ez igaz? Kb 1 percig. Aztán rájöttem, hogy dehogy, csak álom volt.

Mi történik ilyenkor? Az agy racionális részlegében átmeneti hiba van?

Amikor megbolondul valaki, akkor hasonló történik?

ápr. 10. 07:19
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Akkor van ilyen mikor még alszol viszont félig már ébren vagy s ekkor az agyad és érzékszerveid valódi ingerként tekintik az álmot.
ápr. 10. 08:02
 2/3 (*.*) válasza:
100%

Nincs hiba sehol, ez nem kóros dolog, ahogy #1 írja még nem teljesen ébredtél fel.

Ha olvasol az alvás fázisokról akkor jobban megérted miért lehet ilyen egy-egy ébredés.

Plusz ha elég hihető az álom, akkor is lehet ilyen elgondolkodtató. De nagyon sokszor álom közben logikus valami, ébren pedig már egyáltalán nem, és ehhez is kellhet egy kis idő mire ráeszmélünk. Ez még teljesen normális.

ápr. 10. 10:15
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Azért is lehet elgondoltató, mert az agyad valós ingereket is beleszőhet az álomba, illetve az álom végén nem tudod eldönteni, hogy az ébredést valós inger váltotta-e ki, vagy csak álom volt. Például egy zaklatott álmodban egy hatalmas robbanás történik, amivel véget is ér az álom és felriadsz. Lehet, hogy teljes mértékben az agyad kitalációja. De akár valós történés is lehetett mögötte, például hirtelen becsapódott az ablak, vagy tényleg felrobbant valami a közelben. Ilyen esetben nem lenne túl hasznos lerendezni egy legyintéssel, hogy biztos csak álmodtam.
ápr. 10. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!