Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért engedik a FLAC minőséget...

Kisdanibrian19830112 kérdése:

Miért engedik a FLAC minőséget, ha az túl sok infót tartalmaz, ami miatt kárt tehet a készülékekben?

Figyelt kérdés
Egy emelt bitrátás MP3 vesztesége jóval kevésbé zavaró, mint a sok felharmónikus, és a magas hangok "gerjedő," hamis mely származék hangjai

#felharmónikus #Túl nagy mintavételezés
ma 20:03
 1/5 A kérdező kommentje:
Olvastam a neten hogy tilos túl jó felvételt csinálni, kárt tehet az audio rendszerben. A magnós korban ilyen probléma nem volt. A digitális hang nem létező valami, az csak a fájl. Úgy kell beállítani a felvételt, hogy az erősítő én ne tegyen kárt. A fül kb 20 Hz és 20 kHz között ( max 22 kHz) hallja a hangokat. Amit nem hallunk, arra nincs szükség. Picit összebb lehet húzni a hangspektrumot, egyik hangszer sem ad 19 kHz hangot.
ma 20:07
 2/5 Szirty ***** válasza:
100%

"Olvastam a neten hogy tilos túl jó felvételt csinálni, kárt tehet az audio rendszerben"

Ne olvass hülyeségeket!

Egy hangszer hangját (hangszínét) nem az általa kiadott hang frekvenciája (alapharmonikus) határozza meg, hanem a hullámforma (itt kapnak szerepet a felharmonikusok).

ma 20:49
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azt nem értem, hogyha veszteségmentes a hangfájl, akkor az milyen kárt tudna okozni? Amit nem képes a cuccos lejátszani, azt úgysem játszaná le. Az analóg formátumok idejében nem volt tömörítés, ha a hanglemez tűje lejátszotta a zenét, nyilván, ha nem volt kifinomult a mechanika, akkor a nagyon finom hangok ott sem hallatszottak. Nem tartalmaz plusz „káros” információt, csak egyszerűen nem vesz el adatokat, mint egy MP3. Egy jól megépített audioeszköznek (hangszóró, erősítő, DAC stb.) semmilyen problémát nem kellene okoznia egy FLAC fájl lejátszása. Valóban, az emberi hallás nagyjából 20 Hz – 20 kHz közötti tartományt érzékel, de a felharmonikusok szerepe a hang természetességében fontos. Néhány hangszer és analóg forrás valóban képes 20 kHz feletti komponenseket is produkálni, de ezek általában nem jelentős hangerővel vannak jelen. A legtöbb hangrendszer pedig úgy van tervezve, hogy ezt megfelelően kezelje. Ha egy audio rendszer FLAC vagy nagy felbontású hang miatt „megbolondul,” akkor ott nem a fájl a probléma, hanem a gyenge minőségű elektronika vagy rossz tervezés.
ma 20:50
 4/5 anonim ***** válasza:
Danika mi a helyzet a biciklipumpával? Sikerült már venni?
ma 21:24
 5/5 anonim ***** válasza:
Hol olvastál ilyen marhaságot? Hírcsárda?
ma 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!