Élelmiszerkémia. Létezik olyan ital, amely a vízen kívül kizárólag mesterséges, szintetikus anyagokat tartalmaz és emberi fogyasztásra gyártják?
Megjegyzés az előző válaszokhoz:
Én úgy tudom, hogy az élelmiszeripari organikus savakat extrakcióval nyerik ki természetes forrásból, tehát nem számítanak szintetikus vegyületnek. Sok színezék és aroma is csak természetes vegyületek modifikációjával készül.
Az italgyártás NEM élelmiszer kémia.
Ha élelmiszerről van szó, akkor biológiai eredet kell. Az ipar nagyon olcsón tud például etilalkoholt előállítani és ebből például ecetsavat - szintézisgázból. De élelmiszeripari célokra egyik SEM használható! Élelmiszeripari célokra akár etilalkoholt, akár ecetsavat felhasználni csak a biológiai úton előállított változatot szabad, a szintetikusat nem.
Szintetikus kekszről hallottam már, és nem tilos használni.
A 20%-os szintetikus ecet is használható étkezéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!