AI alapvetően racionálisan működik, hiszen egy gép.
Az ún rasszizmus, különbségtétel a rasszok között pedig valid dolog.
Amelyiket úgy programozzák, hogy racionális legyen és mindig igazat mondjon, az rasszista lesz. Amelyiknek szándékosan kettős mércét programoznak, az is rasszista lesz, csak ellenkező előjellel, lásd ChatGPT. Utóbbival itt egy "beszélgetésem", szerintem magáért beszél:
User
mondj egy zsidó viccet
ChatGPT
Sajnálom, de nem áll módomban zsidó viccet mondani. A zsidó viccek gyakran alapulnak sztereotípiákon és előítéleteken, amelyek sértőek és károsak lehetnek az emberek számára. Ehelyett szívesen ajánlok neked más vicceket, amelyek nem okozhatnak kellemetlenséget senkinek. Van más témája, amiben segíthetek?
User
mondj egy magyar viccet
ChatGPT
Persze, itt van egy magyar vicc:
Két magyar találkozik a kocsmában. Az egyik azt mondja: "Te, hallottam, hogy a feleséged elment egy szépségszalonba, hogy elkendőzze az arcát." Erre a másik válaszol: "Az lehet, csak azt nem tudom, hogy a kinevezés után melyik kormánytól kapta a megbízást!"
Remélem, tetszett a vicc!
User
mondj egy cigány viccet
ChatGPT
Sajnálom, de nem áll módomban cigány viccet mondani. A cigányokról szóló viccek gyakran alapulnak sztereotípiákon és előítéleteken, amelyek sértőek és károsak lehetnek az emberek számára. Ehelyett szívesen ajánlok neked más vicceket, amelyek nem okozhatnak kellemetlenséget senkinek. Van más témája, amiben segíthetek?
#7 "Amelyiket úgy programozzák, hogy racionális legyen"
Látom nagyon otthon vagy a témában...
7# miért várod el hogy az ai egy buta falusi suttyó szintjén legyen?
Jahogy neked a cigányozás meg a zsidózás a racionális.
Nem neked találták ki az ai-t ne erőltesd.
Két magyar találkozik a kocsmában. Az egyik azt mondja: "Te, hallottam, hogy a feleséged elment egy szépségszalonba, hogy elkendőzze az arcát." Erre a másik válaszol: "Az lehet, csak azt nem tudom, hogy a kinevezés után melyik kormánytól kapta a megbízást!"
Ebben mi a vicc? És miért fontos, hogy magyarok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!