Szerintetek 50 év alatt mennyit fog fejlődni a mesterséges intelligencia?
Ezt emberi aggyal már csaknem lehetetlen elképzelni - de az biztos, hogy "izgalmas" jövő elé néz az emberiség.
:)
(Van egy kínai rossz kívánság: "Éljél meg izgalmas időket.")
Szerintem azért nehéz ezt megmondani, mert vannak a cél AI-k, ezek valószínű egyre pontosabbá válnak az adott területen, mint ahogy most is.
De a komplexebbek esetén számomra az a kérdés, ha az elején belekerül valami hiba, azt hogy tudják majd orvosolni később. Egy program is olyan komplex tud lenni, hogy néha nem tudják (vagy nem akarják) orvosolni a hibát, pedig ott látják a forráskódot. Itt viszont bele se lehet látni úgy a lényegbe, ahogy én tudom, tehát mi lesz akkor, ha később kiderül valami nagy gebasz van vele időnként de nehéz meghatározni, hogy pontosan mikor..
50 év alatt?
Haver... addigra az emberi intelligencia határ alatt lesz. Egy alapfokú vizsgához is kevés lesz majd, az emberre azt mondják majd, hogy "nem intelligens".
Így igaz.
De most 50 évről beszélünk.
Év??!! Hónap, haver, hónap, úgy maradhat az 50. Már az alatt is brutálisa mértékben.
Jelenleg amúgy tényleg nagyrészt egy kvázi szuper-google kereső, de ez pillanatok alatt fog változni. Öntik bele a pénzt az iparba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!