Az OTP gépkocsinyeremény-betétkönyv nyerési esélyét hogyan lehet kiszámítani?
Itt találtam számadatot, 1:24000 10000 Ft esetén 1 év alatt, de nem tudom, hogy hogyan jött ki. (Nem szándékozok venni, csak érdekel más okból a gépkocsi nyerési esélye.)
A nyereménybetétkönyv is fizet kamatot, csak a kamatot nem fizetik ki, hanem vesznek belőle egy autót, amit kisolrsolnak a betétkönyvesek között. A kamatláb elérhető a hirdetményben.
A nyerési esélyt úgy tudod kiszámolni, hogy megnézed, a te betétkönyvedre kapott kamat milyen arányban áll a kisorsolt autók értékével.
Jó buli!
Mint a folyószámla. Ha bent tartom a pénzem semmi kamat. Viszont a kezelési költséget vonják, a pénzemet használják, és szépen apad.
Ha lekötöm, akkor is vicces kamatokat ajánl.
90 előtt ügyesek voltak az elvtársak. A lakossági folyószámlára olyan magas kamatot adtak, hogy sokan csak azért nyitottak, fizettek be (sokszor kölcsönkért) nagyobb összeget, hogy a fordulónap után a kamattal együtt kivegyék.
Az autók értéke itt nem számít. A nyerési esély azt jelenti, hogy átlagosan az összesből te mikor kerülsz sorra a nyerésben (az "átlagos" pedig nem egy biztos eseményt, azaz nyerést jelent).
Tehát itt a biztos kis nyeremény (kamat) áll szemben egy bizonytalan nagy nyereménnyel (autó értéke). A bizonytalanságot úgy határozhatod meg, hogy megnézed, hány ilyen betétes van, milyen gyakran húznak és hány darab nyereményt. Mondjuk százezer játékos (ilyen betétes) van, és évente öt kocsit sorsolnak. Akkor a te esélyed 5/100000 évente, vagyis szinte semmi. Viszont ha véletlenül mégis, akkor mondjuk az évi ötezer forint kamatod helyett 5 milliót kapsz (ha ennyi az autó értéke), ami csábító, de esélytelen.
Köszönöm a válaszokat.
#4 Azért a nyerési esély valamilyen szinten összefügg a nyeremény értékével. Ha 500 Ft-os tábla csokikat sorsolnának (OTP táblacsokinyeremény-betétkönyv), akkor nagyobb esély lenne nyerni.
Akkor a linkelt példában 10000 Ft után járna 45 Ft kamat egy év alatt. 10M/45 = 222222,2; vagyis szerintem 1:222222,2 esélyem lenne nyerni egy 10M autót évente 10ezer Ft-os könyvvel (ha feltételezzük, hogy egyéb költséget nem számolnak fel), (jelenleg kb. a példában lévő kamat kétszeresét adják, így gondolom kb. kétszer nagyobb az esély nyerni).
Mindkettotoknek igaza van. Ha csokit vennenek a kamatbol es azokat sorsolnak ki egyesevel, nagyobb eselyed lenne nyerni, mert darabra tobb csokot sorsolnanak ki. Ha csokibol is csak annyit sorsolnanak ki, mint autobol akkor ugyan annyi eselyed lenne nyerni, csak eppen akkor a nyeremenybe visszaforgatott kamat lenne joval kisebb.
En a #2 valaszban azert irtam azt, hogy a nyeremeny ertkee mentem erdemes elindulni a szamitassal, mert a kisolrsolt autok erteke es a betetkonyv hozama publikusan elerheto adatok, mig a betetkonyvesek szama nem publikusan elerheto adat. Persze ha tudnank, hogy hany autot sorsolnak ki es hany betetkonyv van firgalomban az adott honapban, akkor valoban konnyen meg lehetne kapni a nyeresi eselyt a ket szam hanyadosabol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!