Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miből áll általában egy...

Miből áll általában egy nylvvizsga?

Figyelt kérdés
Angolból vizsgáznék de nemigazán tudom mire számíthatok a vizsgán... :S
2010. nov. 6. 06:27
 1/4 anonim ***** válasza:

Az írásbeli vizsga 2 részből:

1., Egy magnóról szöveghallgatás, majd ez alapján feladatok végrehajtása (tehát meghallgatod a szöveget, kapsz egy feladatlapot, amin kérdéseket tesznek fel a szövegről, ezután meghallgathatod még1x a szöveget és ki kell tölteni)

2., Írásbeli rész (ez a hosszabb), főként nyelvtan és egy hosszabb fogalmazás.

És van egy szóbeli rész, ahol általában beszélgetni kell megadott témákról a vizsgáztatóval.

2010. nov. 6. 09:09
 2/4 anonim ***** válasza:

Én Origó nyelvvizsgán voltam, ott a magnóhallgatás a szóbeli része. Én csak erről tudok neked beszélni, de minden nyelvvizsga különbözik a többitől.

Az írásbelin először volt egy nyelvismereti teszt, pofonegyszerű ikszelgetős (többnyire igék vonzatára kérdezett rá, meg hogy döntsd el, melyik igeidő illik a mondatba), itt nem lehetett szótárat használni, a többinél már igen. Volt egy fordítás angolról magyarra, egy magyarról angolra, egy levélírás és egy szövegértési feladat, ahol magyarul kellett válaszolni a kérdésekre az angol szöveg alapján.

A szóbeli előtt van a hallás utáni szövegértés. Háromszor lehet a szöveget meghallgatni, és magyarul kell válaszolni a kérdésekre.

A szóbelin először elbeszélgetnek veled arról, hogy hol laksz, mi a foglalkozásod, szereted-e, meg ilyenek. Aztán húzol egy képet, amiről majd beszélsz, de ez nem képleírás, mert nem azt kell mondani, hogy a képen mondjuk füstölgő gyárkéményeket látok, hanem pl. azt, hogy a kép az elképesztő méretű környezetszennyezésre figyelmeztet, és hogy te személy szerint milyen megoldást látsz erre a problémára. Amikor a kép megvolt, húznod kell egy szituációt (ez lehet a vásárlástól kezdve a barátoddal beszélgetésen keresztül egy hivatali párbeszédig bármi), kapsz egy-két perc gondolkodási időt, hogy kigondold, mit fogsz ebből kihozni, aztán a vizsgáztató elbeszélget veled erről. Aztán kész vagy, és pár perc múlva közlik, hogy hány pontot értél el.

Az írásbeli és a hallás-értés eredményét két-három héten belül megtalálod az interneten.

2010. nov. 6. 10:37
 3/4 anonim ***** válasza:
[link] itt mindent megtalálsz.
2010. nov. 6. 11:05
 4/4 A kérdező kommentje:

köszönöm a segítséget.

eseleg nem tud valaki olyan oldalt ahol ezek ottvannak és gyakorolhatnám a feladatokat? (az 5percangolt ismerem)

2010. nov. 8. 07:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!