Mit gondoltok ma erről a 7 évvel ezelőtti kérdésemről?
Repül az idő, sok víz lefolyt a Dunán, de talán páran még emlékeztek erre a 7 évvel ezelőtti kérdésemre:
https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__8..
Kíváncsi vagyok, hogy most, hogy már 8 milliárd felett van a Föld népessége, a túlnépesedett területekről soha nem menekültek el annyian, mint manapság, hiszen nyugaton és most már itthon is egyre komolyabb problémákat okoz a gazdasági és egyéb bevándorlás (már mindenki elismeri, hogy ha nem is apokalipszis van, ahogy a Fidesz lefesti, de minimum gondot okoz az illegális migráció, ráadásul egyre erősödnek a Fideszhez, MiHazánkhoz, AfD-hez hasonló náci pártok is), valamint egyre inkább erősödnek az alternatív, woke ideológiák (ami szerintem nem baj), mit gondoltok a kérdésemről?
Megváltozott a világ 7 év alatt is, sok minden történt. Ma már úgy gondolom, hiba volt halálbüntetésről írni a kérdésben, valamint az egész világot egy kalap alá venni. Ezért kicsit fimomítva: a kérdés vonatkozzon csak a harmadik világra, és a halálbüntetés helyett legyen börtön- vagy nagyon magas pénzbüntetés.
Így mit gondoltok?
@17: És gondolod, hogy 7 évvel ezelőtt nem tudtuk, hogy a bolygó népessége nőni fog? Hogy most csapunk döbbenten a fejünkre, hogy basszus, többen vagyunk, mint 7 éve, hát erre nem számítottunk, ha ezt tudtuk volna, teljesen mást írunk az akkori kérdésed alá? Vagy mi volt a gondolatmeneted?
A többinek, amit írtál magadról, örülök és őszintén gratulálok hozzá. Nem alap, hogy valaki ezt olyan mélységekből, ahol 7 éve voltál, önmagától meg tudja lépni.
"Vagy mi volt a gondolatmeneted?"
Nem tudom, sokat változott a világ más szempontból is. Teljesen normálisnak számít, hogy nonbináris emberek biológiai nemük létezését tagadják, meg szélsőséges feministák azt mondják, ne szexeljenek a nők férfiakkal, mert nem jó nekik... A szexualitáshoz való viszonyuk is változik az embereknek, jobban, mint valaha.
Na meg a bevándorlás is olyan szinteket ér el, ami liberális embereknek, mint amilyen én is vagyok, kezd zavaró lenni. Eddig támogattam, hogy túlnépesedett helyekről menjenek az emberek a lassan kihaló országokba, de sok gondot okoz ez az ellenőrizetlen migráció. Ami nyilván nem akkora, mint amekkorának lefesti a kormánypropaganda, de mégis valós probléma.
"Teljesen normálisnak számít, hogy"
Nem, ezt csak egyesek szeretnék így beállítani, de valójában nem.
#24:
Lehet, nehéz elképzelni. :D De liberális és zöld gondolkodású ember vagyok. Ilyen pártokat támogattam mindig, soha nem a Fidesz- és MiHazánk-féle náci csoportosulásokat... Attól is félek kicsit, hogy Európában pont az ilyenek erősödnek meg a migráció miatt, mint az AfD vagy az FPÖ.
Elítélem a rasszizmust, a homofóbiát, bármilyen társadalmi kirekesztést. Támogatom az eutanáziát is.
Azért nem vagyok liberális, mert kényszeríteném a harmadik világban élőket, hogy hagyjanak fel az eszeveszett szaporodással? Szerintem vészhelyzetben muszáj korlátozni a szabadságjogokat, akkor is, ha amúgy azok mellett vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!