Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok ma erről a 7...

Mit gondoltok ma erről a 7 évvel ezelőtti kérdésemről?

Figyelt kérdés

Repül az idő, sok víz lefolyt a Dunán, de talán páran még emlékeztek erre a 7 évvel ezelőtti kérdésemre:

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__8..

Kíváncsi vagyok, hogy most, hogy már 8 milliárd felett van a Föld népessége, a túlnépesedett területekről soha nem menekültek el annyian, mint manapság, hiszen nyugaton és most már itthon is egyre komolyabb problémákat okoz a gazdasági és egyéb bevándorlás (már mindenki elismeri, hogy ha nem is apokalipszis van, ahogy a Fidesz lefesti, de minimum gondot okoz az illegális migráció, ráadásul egyre erősödnek a Fideszhez, MiHazánkhoz, AfD-hez hasonló náci pártok is), valamint egyre inkább erősödnek az alternatív, woke ideológiák (ami szerintem nem baj), mit gondoltok a kérdésemről?

Megváltozott a világ 7 év alatt is, sok minden történt. Ma már úgy gondolom, hiba volt halálbüntetésről írni a kérdésben, valamint az egész világot egy kalap alá venni. Ezért kicsit fimomítva: a kérdés vonatkozzon csak a harmadik világra, és a halálbüntetés helyett legyen börtön- vagy nagyon magas pénzbüntetés.

Így mit gondoltok?

okt. 15. 15:02
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Aha, biztos igazuk van... Miben is?
okt. 15. 21:30
 12/27 A kérdező kommentje:
Szerintem úgy nagyjából mindenben, amit tesznek / állítanak. Én is vegán átváltozásban vagyok, és támogatom a Greenpeace-t. A bolygó zöldítéséért bármit, csak ennyi ember ne lenne...
okt. 16. 00:33
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Legalább jó sokan tudnak segíteni. Csak rá kell venni őket!
okt. 16. 01:23
 14/27 Mojjo ***** válasza:
100%
Látom, nem fogadtad meg a tanácsom és nem fordultál szakemberhez. Mondjuk nem lep meg.
okt. 16. 06:29
 15/27 anonim ***** válasza:

"A bolygó zöldítéséért bármit, csak ennyi ember ne lenne..."

Az emberek is a bolygó részei! Ha a többi fajt annyira védeni akarod, miért pont az embert nem?

okt. 16. 06:58
 16/27 anonim ***** válasza:
76%

Lol. Hülye kérdés. Nem a szexet kellene megszüntetni, mert azt lehet csinálni felelőséggel is.

A gond ott van, hogy az intelligens ember óvatos a gyerekvállalással, az idióták meg szaporodnak, mint a nyulak. De mivel egy demokráciában nem lehet csak úgy sterilizálni a hülyéket, így semmi nem fog változni.

okt. 16. 10:53
 17/27 A kérdező kommentje:

Mojjo:

"Látom, nem fogadtad meg a tanácsom és nem fordultál szakemberhez. Mondjuk nem lep meg."

Természetesen nem fordultam. De nem is foglalkoztam a témával 7 évig. Senkivel nem beszéltem ilyesmiről. Viszont olvasgattam egyik nap a régi kérdéseket, köztük ezt is.

Sokat változott a világ, egyre erősebb a túlnépesedés és a klímaválság. Nem mindennek oka a túlnépesedés, sok más gond is van, de lényegesen könnyebb lenne, ha 8 helyett csak 4 milliárd ember élne a Földön. Mivel Thanos terve nem túl humánus, más megoldás kell, hogy legalább a következő évtizedekben ne legyünk 10 milliárdan...

Ezért jutott eszembe megkérdezni, mit gondoltok most a témáról, amikor a harmadik világ erősen elszaporodott népessége már Európát is egyre jobban elözönli, és egyre nagyobb gond a migráció.

Nincs már bennem semmiféle harag vagy frusztráció, megbékéltem a saját helyzetemmel és rendeztem a viszonyomat a szexualitáshoz is. Továbbra sem élek szexuális életet, de nincs bajom azokkal, akik csinálják. Ő dolguk.

Viszont van egy szint, amikor már nem az ő dolguk. Akkor, amikor a bolygó fennmaradását veszélyeztetik a túlzott szaporodásukkal.

Ahogy a 16-os is írja:

"az idióták meg szaporodnak, mint a nyulak. De mivel egy demokráciában nem lehet csak úgy sterilizálni a hülyéket, így semmi nem fog változni."

Hát szerintem meg kellene. Hozzátéve, hogy Kongóban például nincs demokrácia, simán meg lehetne ezt tenni...

okt. 16. 14:46
 18/27 A kérdező kommentje:

#15:

Abba szerintem ne menjünk bele, hogy az ember mennyire jó, hogy a bolygó része... Az invazív, számunkra kártevő fajokat mi is irtjuk. Hát, az ember erősen invazív, és globális értelemben nézve talán az egyetlen igazi kártevő. Elveszi és elpusztítja más állatok élőhelyét, teljes fajokat irt ki, sokszor értelmetlenül, feléli a bolygó erőforrásait, ráadásul nagyon sok egyéb invazív fajt hurcol be olyan helyekre, ahol semmi keresnivalójuk.

Nézd meg például Új-Zélandot, ahol nagyon gazdag madárvilág élt. Olyannyira a béke szigete volt, hogy a madaraknak repülniük sem kellett, az evolúciója során röpképtelenné vált számos faj, például a kivi. Aztán megjelentek az európaiak, és magukkal vitték a patkányokat, menyéteket, macskákat. Ezeknek a ragadozóknak könnyű zsákmányt jelentettek a békés röpképtelen kivi madarak, és számos más madárfaj, amely a kihalás szélére sodródott. Ráadásul ezek a ragadozók elképesztően el is szaporodtak.

Ami még rosszabb, hogy utána viszont, hogy az általunk okozott kárt mérsékeljük, brutális módon ki kell irtanunk az általunk behurcolt invazív fajokat. Megint csak embertelen bánasmód. Vagy inkább pont ez az emberi? A Galapagos-szigeteken péládul, hogy ne haljanak ki az ott élő teknősök, több millió kecskét kellett lemészárolni, mert lelegelték a teknősök elől a füvet. Persze a kecskéket is az ember hurcolta be.

Egy szó mint száz, káros az emberi tevékenység, és minél kevesebben vagyunk, annál jobb. Természetesen nem kellene kiirtani az emberiséget, de erősen mérsékelni kellene a létszámát, mert rengetegen vagyunk, és ez a természetes élőhelyek pusztulásához vezet. Ami a legrosszabb, hogy sokszor teljesen értelmetlenül, nyereségvágyból is gyilkolunk ártatlan élőlényeket. Az pedig egyszerűen förtelmes.

okt. 16. 15:03
 19/27 anonim ***** válasza:

"Abba szerintem ne menjünk bele, hogy az ember mennyire jó, hogy a bolygó része..."

akkor miért mentél bele? :D

okt. 16. 18:32
 20/27 anonim ***** válasza:
52%

Akkor é most ugyanazt gondolom. Adott egy jelenség és adottak emberek, akik látnak belőle valamit. Nem mindent, egy részét. És nem kideríteni akarják a jelenség részleteit, nem magyarázatot keresnek, ilyesmiről még megközelítőleg sincs szó. Őket a tudás hiánya semmiben sem gátolja, leülnek kellemes foteljukba, szabadon engedik fantáziájukat, vizionálnak hatalmas baromságokat, és mondanak szerintük tökéletes megoldásokat, amelyeknek a valósághoz semmi közük. Az ember hátán feláll a szőr ekkora ökörségektől.

Ezt kritizálni? Rámutatni a képtelenségeikre? Nem lehet, hiszen fogalmilag sem vannak képben, meg sem értenék a szavakat. Aki itt tesz fel kérdéseket, nem számít. hatása a történésekre nulla. Ezért nem is fontos. Sajnos azonban ezen hozzáállásnak vannak agresszív képviselői, akik hatására a föld kormányai követtek el, követnek e népirtásokat, tesznek tönkre területeket, földrészeket, mert az ilyen tudatlan agresszív emberek ezt követelik. Pánikrohamaik terjednek, mert az emberi agy ilyen, és hatalmas károkat okoznak.

Amúgy a népességrobbanás nem hét éve, hanem mintegy 50 éve kezdődött, és többen figyelmeztettek rá. Az ilyen emberek mentalitása miatt a kutya se törődött velük, ma pedig az ezzel szorosan összefüggő klímaváltozással kapcsolatban tesznek hátborzongató és végrehajthatatlan javaslatokat.

Mindkét jelenség oka a "művelt világ" (USA, Európa, és még néhány gazdag ország végzetes lerablása a földnek, főleg Afrikában, Dél Amerikában és Délkelet Ázsiában. Kína és India pedig igyekszik a maga sajátos modorában utolérni ezeket, és még nagyobb pusztító, rabló, szemetelő politikát folytat.

Börtönök vannak rendesen. Hatalmas mértékben növelik a hasonló szemléletet, csak ők a puszta megélhetésért teszik ezt.

okt. 16. 21:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!