Ennek valaki botmixert nyomott az agyába - így sajna kárba vesztek a középiskolai fizikaórákon elsajátított alapok.
🤦
Mégis pénzkereseti forrás neki, amit csinál. Ez ugyan egy ingyenes videó, de vannak fizetős anyagai, ebben az ezoterikus témakörben. Habár, ő arra hivatkozik, hogy amit tanít, az tudományosan megalapozott. Egyébként nagyrészt a vonzás törvényéről tanít.
"Mégis pénzkereseti forrás neki, amit csinál."
Sok a hiszékeny ember...
Nem csak hiszékenységről van szó. Ő pl. a vonzás törvényét a kvantmelmélettel igyekszik alátámasztani.
Na most, aki nem ismeri az egyetemi fizikát, az nem tud mit kezdeni a témával. Nem tudja cáfolni.
Ezt hívják csalónak, és amit csinál átverésnek. Aki ismeri a fizikát, és egy minimális kvantummechanikát tanult, az tudja hogy ez teljesen hülyeség. Aki meg nem, az csak annyit tud hogy a kvantum furcsa dolog, és elhiszi ezeket.
Emiatt kéne mondjuk egy értelmesebb oktatási rendszer, hogy ne doljenek be az emberek minden hülyeségnek.
"Na most, aki nem ismeri az egyetemi fizikát, az nem tud mit kezdeni a témával. Nem tudja cáfolni."
Na, azért ilyet ne mondjuk. Nagyon egyszerűen cáfolható, mert minden, ami csakrákról, vonzás törvényéről, manifesztációról és hasonlókról szól, az egyértelműen baromság. Ezt a videó megnézése nélkül is biztosra mondhatom.
Ha a videó első 20 másodpercét megnézem, és látom, hogy "meditációk, hipnózisok, EFT kopogtatások...", már onnan sejthető, hogy baromságról lesz szó.
Aztán ha nézem tovább, elkezd beszélni a csakrákról, akkor megint csak biztos lehetek benne, hogy butaság az egész. Színes csakrák, gyógyító csakrák, kristályok, elemek, aki ebből egy betűt is elhisz, az szamarabb a lónál.
"A csakrák gömbök, energiamezők a gerinc mentén", anyám borogass, ilyen ostobaságot. Nulla fizikaismeret elég ahhoz, hogy erre nyugodt szívvel rámondhassuk, hogy butaság.
"A csakrák az emberi energiamezőt, aurát alkotó energiaközpontok" - ha ezt a mondatot szétbontanám, több kérdésem lenne, mint amennyit megválaszol (egyébként nem válaszol meg semmit sem, mivel színtiszta humbug). Milyen energia, termoenergia? Fény? Gamma sugárzás, vagy mégis mi a bánat?
Honnan jön, hova megy, mit csinál, mi a szerepe annak az energiának? Melyik szerv(ek)ben léteznek ezek az energiamezők? Mutasson rá egy anatómia tankönyvben.
Hogyan mérhetők, hogyan érzékelhetők?
"Auramezőt látó személyek..." - ugye nem kell mondanom, ez is mekkora képtelenség?
"Ez az energiamező ad formát a testünknek is" - na jó, én itt dobtam le az ékszíjat... no comment.
"A csakráink és az auránk állapota a testünk állapotában reflektálódik" - attól, hogy idegen szavakat használsz, még nem lesz igazad, és nem fogsz okosabbnak sem tűnni. A reflektálódás amúgy sem a helyénvaló szó itt...
"Ha az auránkban pedig LYUK van, vagy úgymond KOSZOS" - na ezen hangosan felröhögtem.
- Szia Lajos! Kutyáidat sétáltatod? Ilyen KOSZOS aurával?! Hát legalább vettél volna föl normális aurát bazm***!
...
Még csak 3 percet néztem a videóból, de már lesült az agyam. Nem merem tovább nézni.
Ez a nő felépített egy (kamu) brandet, megcsinálta a csecse kis Youtube csatornáját, "coach"-nak nevezi magát (semmi köze semmiféle valódi coach-hoz), felépített mellé egy webshopot, és osztja a hazug, káros ostobaságait, amikel megpróbál összemosni valódi tudományos tényekkel, mert nyilván így hitelesebbnek tűnnek az ökörségei. Azért beszél Maxwell-ről és az elektromágneses térelméletéről, mert pontosan tudja, hogy a követőinek halvány lila fogalma sincs róla, hogy mi a bánat lehet az.
Dr. Harold Saxton Burr nevét eddig nem hallottam, most rákerestem, elég róla annyit tudni, hogy a tudományos közösség túlnyomó többsége elutasítja a nézeteit, nem véletlenül. De nyilván az ilyen nevek felemlegetése ugyan csak arra szolgál, hogy hitelesítse az egész storyt.
Szépen fel van építve ez a történet, nem véletlenül hozza már a legelején ezeket a neveket, meg a "perineurális sejtek" és hasonló kifejezéseket, ezek mind a meggyőzést szolgálják. De akinek egy kicsit kritikai érzéke van, az simán átlát ezen a sok ostobaságon.
Hogy mekkora szélhámosság az "aura" (meg a többi "energiás" szarság).
Egy "látó" elmondása szerint 25 éve foglakozik auralátással 100% bizonysággal, orvosoknak is többször besegített a diagnosztizálásban és az ő feltételei szerint állították össze az objektív tesztet.
Ahol megbukott, az aura puszta létét/nem létét nem tudta érzékelni. Vagyis 25 éve veri át az embereket,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!