Egyetértetek a Gyatlov incidens hivatalos álláspontjával?
Talán 2020 környékén az oroszok lezárták az ügyet, amiben azt írják, hogy lavina okozta a halálukat. Először szkeptikus voltam, hogy egy lavinaomlástól miért tűnne el valakinek az arca stb, de megnéztem a képeket és szerintem tényleg lavinaomlás volt, mindenre van válasz számomra. Radioaktivitást mértek pár ember ruháján, de az azért volt, mert olyan munkahelyen dolgoztak. Mrg voltak égve csak azzal magyarázható, hogy tüzet gyújtottak és annyira fáztak már, hogy nagyon közel hajoltak a tűzhöz. A kivágott szem meg nem nagy dolog ilyen eseteknél, a dögevő madarak egyből a szemet eszik meg. Az arca hiányzott az egyiknek meg azért volt, mert pont egy folyómederbe esett, ahol qz arcát érte hetekig a víz, erről képeket is láttam, ami tök egyértelmű.
Én megvagyok győződve, hogy semmi titkos katonai hadművelet, vagy ufók nem voltak ott, csak egy nagyon szerencsétlen lavina baleset.
Ti mit gondoltok? Mi az, ami még mindig homályos a sztoriba? Miért tartott ilyen sokáig lezárni ezt a történetet? A válaszokat előre is köszönöm.
Nem néztem utána (és nem is fogok) az oroszok mikor és miféle következtetéssel zárták le az ügyet. Viszont olvastam egy amerikai újságíró könyvét, aki ezzel a helyszínen, az érintettek (és a túlélő) bevonásával, majd az USA más irányú, de erre alkalmazható tudományos kísérletei felhasználásával írta le a dolgot. Abban (orosz egyetértéssel, de legalábbis nem tiltakozással) az is szerepelt, miért lehetséges az ő következtetése, miért nem bizonyítható más, és mik az esélyei a tisztázásnak.
A lavina felvetődött (szükségszerűen, hiszen minden lehetséges eset vizsgálandó, megerősítendő vagy kizárandó), de bizonyossá vált, hogy lehetetlen, például ott nem volt soha, de ha mégis, egy csomó ellentmondást meg kéne magyarázni (ol. miért volt egy érintetlen, példásan rendbetartott sátor, ahonnan kimenekültek).
A sok lehetőség, történés és megtalált tárgyak, emberek összevetésével egy akkor még ismeretlen, de később más célból bizonyított jelenség, jó néhány feltétel bizonyított teljesülése miatt a következő történhetett. A nyílt lejtőn, mindkét oldalon erdővel, szélsőséges időjárási körülmények között létrejöhet egy olyan légáramlási ciklus (ezt a hang terjedési mechanizmusával összevetve infrahangnak hívjuk), amely az agyat megzavarja és páni félelmet okoz. Kipróbált, hogy ilyenkor az emberek fejvesztve menekülnek, mindegy hová. Késő este lehetett, többségüket alváshoz öltözve találták, kint -20 fok alatti hőmérséklet volt akkor.
A szerző amerikai és orosz szakértőkkel konzultált erről és más lehetőségekről, egyetértettek vele, hogy ez a legvalószínűbb verzió, és pontosabbat az idő múlásával kideríteni nem lehet.
A sátorban az egyik túrázó által fabrikált kályhát használták.
Az baleset előtti napon készült képen az egyik tag kabátja tőbb helyen égésnyomokat tartalmaz.
Nagyon valószínű, hogy a baleset estéjén az eloltott tűz újragyulladt és teleküldte a sátrat füsttel ezért vágtak előbb kisebb lyukat majd nagyot a sátorra.
Éjjel,tőksötét,hóvihar,-30 fok egy füstmérgezéssel kombinálva tuti katasztrófa...
Sokkal egyszerűbb,logikusabb és mindent jobban magyaráz ez, mint a KGB/ufók/csillámpónik stb...
A khamar dabani baleset már inkább lehet összefüggésben vegyifegyver kísérlettel és a titkosszolgálattal/hadsereggel de az is csak a gondatlanul elvégzett mentesítés miatt, amibe belefuthattak a túrázók.
Tök vicces, hogy Gyatlov pass és sok gadonló már évek óta tisztázottnak tekinthető, csak senki nem olvas utána, mert akkor oda a hype.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!