Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért ilyen borzasztó nehéz a...

Miért ilyen borzasztó nehéz a matematika?

Figyelt kérdés

Én mondom, lehetetlen ezt megtanulni átlagos IQ-val. Embertelenül nehèz.

Aki ennek ellenére ebből le tud érettségizni, ott az van, hogy nyomják a tanárok is. Valahogy áttolják egy 2-essel.

Sajnos be kell látni, hogy a matematikára születni kell.

Erre egyértelmű bizonyíték, hogy megvizsgálták Einstein agyát, és az pont olyannak tűnt, ami jó erre.

A matematika tanulás csak egy illúzió. Erre születni kell.

De akkor miért csinálták ilyen nehézre a gimnáziumi matekot?

Hát nem elég lenne az elsőfokú egyenletekkel szenvedni? Azok közt is vannak bonyolultak.

2024. aug. 19. 18:50
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
65%

Oké, én matematikus vagyok, könnyen beszélek, de a gimis matek hát... Enyhe kacaj... Ha valaki nem tudja a gimis matekot legalább hármasra teljesíteni, annak nagyjából 3 oka lehet:

(1) borzalmasan rossz a tanár;

(2) lusta a diák;

(3) a diáknak tanulási nehézsége van, amit megfelelően fejleszteni kell és lehet.

Ami már ki szokta verni a biztosítékot még matematikushallgatóknál is, az mondjuk a moduluselmélet, mértékelmélet, funkcionálanalízis.

aug. 28. 19:38
 32/32 T. Feri ***** válasza:
80%
Hát igen. Évezredek óta a legnagyobb koponyák többek közt azon agyalnak, hogy a matematika egyre bonyolultabb legyen. Ebben találnak élvezetet. Szegény diáknak meg néhány év alatt kell ezt az évezredes utat követnie. De mégis muszáj némi empátiával viseltetnünk e nagy koponyákkal szemben.
dec. 22. 19:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!