Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért ilyen borzasztó nehéz a...

Miért ilyen borzasztó nehéz a matematika?

Figyelt kérdés

Én mondom, lehetetlen ezt megtanulni átlagos IQ-val. Embertelenül nehèz.

Aki ennek ellenére ebből le tud érettségizni, ott az van, hogy nyomják a tanárok is. Valahogy áttolják egy 2-essel.

Sajnos be kell látni, hogy a matematikára születni kell.

Erre egyértelmű bizonyíték, hogy megvizsgálták Einstein agyát, és az pont olyannak tűnt, ami jó erre.

A matematika tanulás csak egy illúzió. Erre születni kell.

De akkor miért csinálták ilyen nehézre a gimnáziumi matekot?

Hát nem elég lenne az elsőfokú egyenletekkel szenvedni? Azok közt is vannak bonyolultak.

aug. 19. 18:50
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
87%

A matek egyik oldalon a középiskolás szinten nem különösebben nehéz.

A probléma a hozzáállással van. Ha nem tudod, hogy ki írta, hogy "Bolond, ki földre rogyván fölkél és újra lépked,", akkor egy Radnóti összessel kergetnek ki a könyvtárból. A "műszaki" dolgokat sikk nem tudni, ezért sok iskolában a matekot amolyan "töltelék" tantárgyként kezelik. Ha a matekot te is és a tanár is komolyan veszitek, akkor bizony nem olyan nehéz. Épp úgy meg kell tanulni az alapokat, mint a történelemnél vagy az irodalomnál. A többi kis gondolkozás. Igen a gondolkozásra sem képesek sajnos sokan, de azok akik nem tudnak ennyit gondolkozni, azok nem jutnak be a középiskolába.

Ha a nehéznek tartod a matekot, akkor javaslom az Obádovics Matematika könyvet, illetve egy jó korrepetálást. Ha a elkapod a fonalat hidd el érteni fogod.

aug. 19. 21:02
 22/31 anonim ***** válasza:
91%
A világ legegyszerűbb dolga a matematika. Mrgtanulod mit hogy kell,kicsit begyakorlod aztán megy. Persze tudom egyszerűbb a tiktok fölött sírdogálni.
aug. 19. 21:18
 23/31 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Egy 2-est csak összehozok majd az érettségin!
aug. 19. 21:43
 24/31 Mojjo ***** válasza:
89%
@19: Kár, hogy teljesen rossz a csattanója. Nem 22000-nek, hanem 20002000-nek, azaz húszmillió-kétezernek kellene lennie. Így az egészet elrontja, plusz alátámasztja a kérdező felvetését azzal, hogy a teljes forgatókönyvíró, rendező gárda, meg úgy amúgy kb az összes kommentelő segghülye matekból és emiatt nem értik a saját viccüket sem.
aug. 19. 22:22
 25/31 anonim ***** válasza:
35%

Kérdező, ha ez vigasztal, én egyetértek veled. Már az általánosban is utáltam a matekot, gimiben és egyetemen ez csak erősebb volt ez az utálat. De azért meg lehet csinálni, nekem sose volt tanárom külön, és a szigorlat is sikerült belőle.

Azóta is utálom! 😃

aug. 20. 01:43
 26/31 anonim ***** válasza:
85%
Sose voltam különösebben jó matekos, sőt, bevallom jobban is megerőltethettem volna magam tanulás terén, de egy 4-est összehoztam érettségin és csak annyi kellett hozzá hogy órán figyeljek. A legtöbb dolgot megtanulod óra közben, a ködös részeket meg simán kitisztítod egy Retkes Péter youtube videóval.
aug. 20. 10:49
 27/31 anonim ***** válasza:
38%
Vigyázz kérdezi, itt tele van az oldal "semmitnemtanultammegisjelesreerettsegiztem" hazudozokkal. Felét se hidd el. A valóságban épphogy kettessel átslisszoltak.
aug. 20. 13:06
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

Csak a fiamat tudom idézni: - Apa, miután megtanultam, kiderült, hogy nem is olyan nehéz a matematika. Csak ameddig nem tanultam és nem értettem, addig tűnt nehéznek.

Te is, ha megérted (segítséggel vagy segítség nélkül), aztán meg is tanulod, és gyakorlod is, akkor könnyű lesz. Majd emlékezz rám, hogy mit jósoltam!

aug. 21. 15:47
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
A matematikát úgy képzeld el, mint egy házat. Az alapja általános iskolában épül meg, a falai középiskolában, a teteje pedig egyetemen. És nem, nem lehet felülről kezdeni az építkezést. Úgy nem nehéz, hanem kb lehetetlen megérteni. A másik úton viszont teljesen logikus és érthető.
aug. 21. 15:57
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon szeretem a matekot.Nagyon érdekes tárgy.

Középiskolai matek borzasztóan könnyű a legkönnyebb tárgy amit középiskolában tanulni lehet.

Érettségi tárgyak közül legalább is a legkönnyebb.

Nekem a matek volt az egyedüli ami ötösre sikerült.

Egyetemen tanult matek tényleg nehéz.

aug. 23. 17:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!