Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért ilyen borzasztó nehéz a...

Miért ilyen borzasztó nehéz a matematika?

Figyelt kérdés

Én mondom, lehetetlen ezt megtanulni átlagos IQ-val. Embertelenül nehèz.

Aki ennek ellenére ebből le tud érettségizni, ott az van, hogy nyomják a tanárok is. Valahogy áttolják egy 2-essel.

Sajnos be kell látni, hogy a matematikára születni kell.

Erre egyértelmű bizonyíték, hogy megvizsgálták Einstein agyát, és az pont olyannak tűnt, ami jó erre.

A matematika tanulás csak egy illúzió. Erre születni kell.

De akkor miért csinálták ilyen nehézre a gimnáziumi matekot?

Hát nem elég lenne az elsőfokú egyenletekkel szenvedni? Azok közt is vannak bonyolultak.

aug. 19. 18:50
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
92%

Röviden:

Szellemileg elhagyod magad és nagyon trehány vagy!

aug. 19. 19:08
 2/31 anonim ***** válasza:
92%
Gondolom te vagy az aki egész matekórán Tiktokozol (vagy még liveolsz is hozzá). Oda kell figyelni, a középiskolai matek egyáltalán nem bonyolult. És egyre több dolgot kivesznek belőle. Ha nem vagy képes megtanulni, vagy azért van mert lustavagy és eleve így állsz hozzá, vagy értelmileg akadályozott vagy, ez esetben egy célirányos vizsgálat és kiderül, hogy inkább kisegítő iskolába kéne menjél. Valószínűleg az IQ-d "negatív" lehet.
aug. 19. 19:14
 3/31 anonim ***** válasza:
92%

Ha egy matek 2-es megszerzése ekkora gondot jelent neked, vizsgáltasd ki magad, könnyen lehet, hogy diszkalkuliás vagy.

Egyébként a gimis anyag semmi, az csak a felszín kapargatása. Az igazán hardcore matematika valahogy így fest:

[link]

aug. 19. 19:16
 4/31 anonim ***** válasza:
0%
Remek kérdés, pláne, hogy vélhetően többé lesz szükséged rá. Az élethez elég, ha az alapműveleteket tudod használni.
aug. 19. 19:20
 5/31 anonim ***** válasza:
89%

Ez egy marhaság. A tapasztalat cáfolja az állításaidat.

A ketteshez nagyon alap dolgok kellenek, amit nagyrészt már általános iskolában tanítanak. Minimális absztrakciós készség szükséges hozzá.

A továbbiak sem nehezebbek, csak az összefüggéseket, és a háttérhez illő megközelítés szükséges hozzá.

aug. 19. 19:21
 6/31 anonim ***** válasza:
87%
#3 - az általad felhozott példa még nekem is túl durva, pedig én anno fizikusként letettem néhány egyetemi matek vizsgát!
aug. 19. 19:24
 7/31 A kérdező kommentje:
Az általános iskolás matematikával még elboldogulok, de a gimnáziumit nehéznek érzem, amihez már különlegesebb képességek kellenének.
aug. 19. 19:25
 8/31 anonim ***** válasza:
90%
Persze - ezeket a "különlegesebb képességeket" szisztematikus tanulásnak hívják!
aug. 19. 19:28
 9/31 A kérdező kommentje:

Te azért mondod azt, hogy a gimis anyag semmi, mert tehetséged van hozzá. Valójában nagyon is nehéz. Az egyenletrendszereknek is több megoldása van, és geometriában nem csak a derékszögű háromszögekben alkalmazzuk Pitagorasz tételét, hanem máshol is előjöhet, ahol felfedezzük a jelenséget.

Hogy ne lenne már ez nehéz?

De mondok neked valamit: lehet, valaki egy szót sem tudna elolvasni japánul, én meg kicsit tudom olvasni a japán szövegeket.

Ennyi!

Másban vagyunk jók!!

aug. 19. 19:30
 10/31 anonim ***** válasza:
90%

"a gimnáziumit nehéznek érzem"

. Tehát Te egy gimnazista vagy, nem szakember, csak a személyes tapasztalatra alapozol.

Ezek alapján eléggé nagyképűnek érzem a kijelentéseidet.

aug. 19. 19:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!