Miért ilyen borzasztó nehéz a matematika?
Én mondom, lehetetlen ezt megtanulni átlagos IQ-val. Embertelenül nehèz.
Aki ennek ellenére ebből le tud érettségizni, ott az van, hogy nyomják a tanárok is. Valahogy áttolják egy 2-essel.
Sajnos be kell látni, hogy a matematikára születni kell.
Erre egyértelmű bizonyíték, hogy megvizsgálták Einstein agyát, és az pont olyannak tűnt, ami jó erre.
A matematika tanulás csak egy illúzió. Erre születni kell.
De akkor miért csinálták ilyen nehézre a gimnáziumi matekot?
Hát nem elég lenne az elsőfokú egyenletekkel szenvedni? Azok közt is vannak bonyolultak.
Röviden:
Szellemileg elhagyod magad és nagyon trehány vagy!
Ha egy matek 2-es megszerzése ekkora gondot jelent neked, vizsgáltasd ki magad, könnyen lehet, hogy diszkalkuliás vagy.
Egyébként a gimis anyag semmi, az csak a felszín kapargatása. Az igazán hardcore matematika valahogy így fest:
Ez egy marhaság. A tapasztalat cáfolja az állításaidat.
A ketteshez nagyon alap dolgok kellenek, amit nagyrészt már általános iskolában tanítanak. Minimális absztrakciós készség szükséges hozzá.
A továbbiak sem nehezebbek, csak az összefüggéseket, és a háttérhez illő megközelítés szükséges hozzá.
Te azért mondod azt, hogy a gimis anyag semmi, mert tehetséged van hozzá. Valójában nagyon is nehéz. Az egyenletrendszereknek is több megoldása van, és geometriában nem csak a derékszögű háromszögekben alkalmazzuk Pitagorasz tételét, hanem máshol is előjöhet, ahol felfedezzük a jelenséget.
Hogy ne lenne már ez nehéz?
De mondok neked valamit: lehet, valaki egy szót sem tudna elolvasni japánul, én meg kicsit tudom olvasni a japán szövegeket.
Ennyi!
Másban vagyunk jók!!
"a gimnáziumit nehéznek érzem"
. Tehát Te egy gimnazista vagy, nem szakember, csak a személyes tapasztalatra alapozol.
Ezek alapján eléggé nagyképűnek érzem a kijelentéseidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!