Igaz, hogy ha a fénynél gyorsabban megyünk akkor növekedni fog a tömegünk?
Nem akarok hülyeségeket írni, nem vagyok valami fizikazseni. Én úgy tudom, hogy eleve fénysebességnél gyorsabban nem lehet menni. Ahogy közelíted a fénysebességet úgy nőne a tömeged (a végtelenségig) és azzal arányosan nagyobb energiát kellene befektetni. Ja és a fénysebességet nem tudod elérni.
Bocs ha rosszul magyaráztam.
A másodiknak van igaza. Még a fénysebességet sem kell elérni, hogy növekedjen egy test tömege, bár ez olyan kis mértékű az általunk elérhető sebességeken, hogy gyakorlatban teljesen elhanyagolható.
Ha jól rémlik durván a fénysebesség 75%-a körül lesz dupla tömegű egy test.
Így van, és a fénysebességet közelítve rohamosan nő. Fénysebesénél végtelen értéket kellene felvennie...
Fénysebesség fölött a végtelennél többnek kellene lennie!? :D:D:D Persze ez marhaság. A jelenlegi fizikai ismereteink szerint ezért nem lehet elérni sem, sem pedig meghaladni a vákuumbeli fénysebességet.
dellfil
Kedves 15:44,
Elég sok képlet van rá, hogy fénysebességnél gyorsabban lehet menni, csupán elérni nem lehet :)
Ha utánanézel, van egy elméleti Tachyon nevű részecske, melyről feltételezik, hogy fénysebességnél gyorsabban mozog (más téma, hogy képletileg tudunk róla egyelőre)
A tachion elméleti részecske, ráadásul nincs tömege, ezért gondolják, hogy akár haladhat is gyorsabban a fénynél.
Aminek van tömege az nem képes erre jelenlegi tudásunk szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!