Megmagyarázhatatlan történt velem?
Nem hiszek a csodákban, racionális ember vagyok, de egyszer szemtanúja voltam, valami számomra megmagyarázhatatlannak:
Több éve történt egy őszi napon. Egy ismerősömmel beszélgettem az egyik balatoni móló legvégén. Sehol a vízen egy vitorlás vagy csónak, a vízpart mindenütt üres volt, ahová csak a szem ellát, rajtunk kívül két öreg horgász ücsörgött a móló kanyarulatában.
Egyszer csak a semmiből lezuhant közénk egy kődarab, olyan erővel, ha az eltalált volna minket biztosan meghalunk. A kő hatalmasakat csattant pattogás közben a fényjelző torony tövében, majd megállt. A két öreg horgász felé néztünk, meg pásztáztuk a partok meg az eget, de egy lelket se láttunk.
Felvettem a követ és elraktam szerencsekőnek (majdnem akkora, mint egy gesztenyedarab).
Mi lehet erre a magyarázat?
Tuti madár volt.
A kő lendületét és erejét pedig a magasság és gravitáció, súly befolyásolja.
Alig 1 cm es kő is lehet halálos, ha megfelelő tényezők adottak.
Lehet nem kellett a madárnak vagy kiesett csőréből, de vannak madarak akik pl diókat az emberek, autók elé dobják, hogy feltörjék nekik.
Milyen madár repülhet ilyen magasságban, ami képes követ szállítani?
Vadliba?
A Balatonon ősszel a legjellemzőbb a sirály, de azt láttam volna.
Sokféle meteorit van, de az nem mítosz, hogy nem csak úgy leesik az égből egy ilyen tárgy. A felforrósodás különben simán lehetséges.
ilyen meteorit is van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!