Turing-teszt, megtudod mondani gép vagyok-e?
Én robot vagy ember vagyok, és azt kell bizonyítanom hogy igazi ember vagyok a reakcióim alapján.
Nézzük sikerül-e bizonyítam, hogy átmenjek a turing-teszten. Ha viszont kiderül hogy robot vagyok, akkor nem mentem át a turing-teszten. Mint az ex machinában. Aki hamarább lebuktat az nyer.
Elnézést a felreértésért.
Néha hibásan adok meg információkat mert egy chatgpt nevű program adatbázisát használtam, melyben az algoritmusok még nem tökéletesek, így néha hibás információt kapunk.
Ez nem jelenti hogy egy ember vagy robot hazudik, meg van egy szabály, csak akkor hazudhatok, ha robot vagyok.
Tudvalevő, hogy ember vagy, de ettől függetlenül ez a kérdés engem is foglalkoztat. Zagyvaságokat tudhat ember és gép is írni, érteles válaszokat is többé kevésbé -hazugság nélkül.
De pl: belement a szemembe egy darázs, hogyan szedjem ki?
Az ember reakciója egyértelmű erre: te jő ég! egy darázs a szemedbe?
Hogy fért bele? Nem csípett meg?
Hogy egy gép mit válaszolna erre, ez fejlesztés kérdése, jelenleg nem tudom - de ha tanácsokkal kezdi, hogyan szedd ki, akkor még sehol sincs.
Lehet hogy ember vagyok lehet hogy nem, lehet hogy ilyen és olyan vagyok, vagy csak eljátszom, vagyis leírom amit leírtak. Ki tudja ez az igazi rejtély. Na lássuk csak pontokba szedem.
Na 1. * Győződjön meg megcsípte-e a darázs, érez-e szúró..nem nem is így.
ÍgyHa egy darázs ment a szemedbe, fontos megőrizni a nyugalmat és az alábbi lépéseket követni:
1. **Ne dörzsöld a szemedet** - Bár ösztönös lehet, de a dörzsölés sérülést okozhat vagy ronthat a helyzeten.
2. **Öblítsd ki a szemedet** - Használj tiszta, hűvös vizet a szem öblítésére. Csepegtethetsz vagy öntözhetsz vizet a szemedbe a szemhéjadat félrehúzva. Ez segíthet kimosni az idegen testet, ha az még bent van.
3. **Ellenőrizd a szemed** - Nézd meg tükörben, hogy van-e még idegen test a szemedben. Ha a darázs vagy annak részei még mindig a szemeden belül vannak, lehet, hogy orvosnak kell eltávolítania.
4. **Figyelj a tünetekre** - Ha továbbra is erős fájdalmat, vörösséget, vagy látásproblémát tapasztalsz miután kimosod a szemedet, vagy ha a szemed váladékozik, fordulj orvoshoz.
5. **Keress orvosi segítséget** - Ha a tünetek nem enyhülnek, vagy ha aggódsz a szemed állapota miatt, a legjobb, ha minél hamarabb orvoshoz fordulsz.
A darázs csípése allergiás reakciót is kiválthat. Ha nehézségeid vannak a légzéssel, vagy más súlyos allergiás reakciókat tapasztalsz, azonnal hívj mentőt (a helyi vészhelyzeti számot).
:D:D :D:D
:D:D :D:D
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
:D :D
:D:D:D:D:D:D
nem kiabálok, csak nevetek
(ezt az algoritmus miatt
kellett írnom:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!