Ha beszélgetsz valakivel, és megtudod, hogy egy ismerőse meghalt, mi mást lehet mondani azon kívül, hogy "sajnálom"?
Az mondani, hogy részvétem és hagyni, hogy ha szeretne, ő beszéljen még róla. Sokan esnek abba a hibába, hogy ilyenkor elmesélik, hogy ők is elvesztettek valakit, annak a reményében, hogy a gyászoló ettől nem érzi magát egyedül, pedig a gyászoló ilyenkor nem azt szeretné hallgatni, hogy hogyan érezte más magát a saját rokona elvesztésénél, hanem szeretné, ha meghallgatnák őt meg, hogy tudja, hogy van mellette valaki.
Ha jól megfigyeled a "Sajnálom. Én is elvesztettem valakit. Tavaly az anyukámat" után el is vándorol teljes mértékben a figyelem az aktuális gyászolóról.
(Amikor saját példát hozunk fel egy beszélgetésnél akkor állja meg a helyét, ha a másik féllel olyan történt, ami kellemetlenül érinti és egy megnyugtató érzést ad, hogy más is ment át hasonlón, másnak is ugyanolyan ciki volt, mint neki.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!