Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan lehetek ngaykövet?

Hogyan lehetek ngaykövet?

Figyelt kérdés

Arra vagyok kiváncsi, hogy milyen tantárgyakból kell jó jónak lennem, és milyen szakra kell menni egyetemen.

A válaszokat előre is kösz:)

2010. okt. 26. 17:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%
Én a helyesirás gyakorlásával kezdeném!
2010. nov. 7. 21:07
 12/14 anonim válasza:
100%

Szia!

Lehet kicsit későn írok,ugyanis már pár hónapja tetted fel a kérdést de, úgy gondolom többet tudok mondani mint az előttem szólók.

Igen, elsősorban Nemzetközi Tanulmányok(Nemzetközi Kapcsolatok volt anno a neve)szakra kell jelentkezned. Mikor én jelentkeztem 425 volt a ponthatár, szerintem ezen az éven sem megy 400alá.

Amit ott tanulsz: Politika keményen, megtanulod például, hogy mi a különbség egyes ideológiák között,szocializmus, kommunizmus, olasz fasizmus, német fasizmus stb. stb.

Megtanulsz tárgyalni,protokollt, etiketet, Afrika,Ázsia tanulmányok is tanulsz.Minden ország politikája, bár leginkább az ezred fordulótól.

EU is nagyon fontos!Lesz például EU Integrációd is.

Fő hatalmakat, kik is irányítják a világot igazán.

Nyelvek: Nem árt ha már legalább két középfokú nyelvvizsgával rendelkezel, az angol nagyon fontos, illetve a német is bár az kevésbé, francia detto fontos.Ha már rendelkezel két középfokúval akkor egyszerűbb lesz ráépítened a 3év során a többit és megtudsz csinálni 2 felsőfokot.

Elhelyezkedési lehetőségek: Ha konkrétan Nagykövet akarsz lenni, ahhoz rengeteget kell még tanulnod nem elég a 3 év, jó ha megcsinálod a mester képzés és ha nincs ismeretséged akkor elengedhetetlen a PhD(doktori).Ám valóban ahogyan mondták az előttem szólok, rögtön senki sem lesz nagykövet. Sokat kell dolgozz azért, és jó helyre kell nyalnod...:S Sajnos ez így van!

Ezt a szakot ajánlom neked, nálunk alap, hogy megyünk Erasmussal külföldre tanulni, míg más szakosoknak sokat kell érte szenvedni. Utálnak is minket mert mi fogadhatunk Erasmus diákot ha akarunk, sőt szinte kötelező,míg másoknak rengeteg felmérésen kell átesniük, hogy fogadhassanak. Nagyon imádom ezt a szakot, tanulós az biztos de, ha világot akarsz látni, más kultúrákat megismerni, akkor ajánlom neked!Üdv, 21/L

És még annyit, hogy semmi sem lehetetlen!Dolgozz a célért amit elszeretnél érni, és akkor meglesz!!

2011. febr. 14. 20:26
 13/14 A kérdező kommentje:

Ó, nagyon köszönöm a választ:)

Esetleg megadhatnál valami E-mailt vagy ilyesmit, ha esetleg lenne még kérdésem, de nagyon jól elmondtad!

2011. febr. 19. 20:54
 14/14 anonim válasza:
Bocsi, csak nem néztem mostanában! Az email címem: ro_23denissa@hotmail.com Üdv, Timi
2011. jún. 6. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!