Egyes magyar és finn fehér nacionalisták miért próbálják meg foggal körömmel cáfolni, hogy a finnugor népek Ázsiából származtak?
Ma már szinte konszenzus, hogy a magyarok és a finnugor népek ősei kb. az Ob folyó környékéről, a mai kazakh-mongol-kínai-orosz négyeshatárvidék területétől északra eső, észak-ázsiai és belső-ázsiai területekről származtak. Egyébként nem messze ettől a régiótól alakultak ki a türk-mongol népek is (csak ők keletebbre), akik közül némelyek helyben maradtak (lásd: ujgurok és mongolok), míg mások nyugatra vándoroltak (lásd: törökök vagy kalmükök).
A korai magyarok (de egyébként finnek is) épp emiatt elég erősen mongoloid vonásokat hordoztak magukon. A mai finnek és magyarok már elég erősen keveredtek az európai germán és szláv, egyértelműen europid népekkel, így a turanid jegyek sok esetben elhalványultak.
Íme néhány erősebben közép-ázsiai géneket hordozó finn és lapp férfi:
És most íme néhány a magyarokkal legközelebbi nyelvrokonságban álló mansi és hanti ember:
Most néhány kép szibériai türkökről és mongolokról:
Magyarán egyértelmű: az ősi magyarok leginkább mongoloid kinézetűek voltak, majd amikor a Kárpát-medencébe értek, már kevert rasszúnak, mongolid és europid jegyeket egyaránt magukon hordó emberek lehettek.
A fehér nacionalisták miért próbálják meg bizonygatni, hogy a magyarok, meg a finnek mindig is europid, szőke, kék szemű emberek voltak?
#13.
A romák egyértelműen europidok, csak barnább a bőrük. Számtalan népből származnak, de mind europid. Történelmük ugye azzal kezdődött, hogy a mai Pakisztán és India határvidékéről nyugat felé indult egy deklasszált népekből, valamint alsó kasztokból álló csoport. Indiában a mai napig élnek ilyen vándorló kóbor népcsoportok, amelyek nem igazán kötődnek a főáramú indiai kultúrához, nem beszélnek hindiül/szanszkritul, nem is igazán érdekli őket az indiai államhatalom, megvan a maguk belső hierarchiájuk, általában a városok mellett élnek, saját vallásuk van vagy ha nem, akkor a Káli-kultuszt gyakorolják. Perzsiában megtelepedtek egy ideig, majd keveredtek a helyi alsóbb rétegekkel, akik velük jöttek. Ezt követően végighaladtak Nyugat-Ázsián és a Közel-Keleten, ahol szintén magukba olvasztottak a helyi lakosság egy rétegét. Itt kettéváltak, egy részük Egyiptomon és Észak-Afrikán át Hispániában jöttek be Európába, másik részük pedig a Balkánon keresztül.
Nem. Attól kezdve, hogy a te identitásodat is EZ A NÉP határozta meg, és nem a környező népek, onnantól kezdve nincs miről beszélni.
A mai magyarok egy része is mutat mongolid eredetet (lásd: én). De például Nagy Feró arcvonásai is eléggé hasonlítanak a fenti finn, meg manysi férfiakra, illetve a mongolid, turanid emberekére.
#15-19.
Elgurult a gyógyszered?
Nem, semmi köze nincs a magyar nyelvnek az indoeurópai, indogermán nyelvekhez. Hülyeség. Ezt akkor is megértheted, ha beszélsz kb. bármilyen indoeurópai nyelvet. Én beszélek németül és angolul, valamint egy kicsit latinul, görögül és oroszul.
A magyar nyelv agglutináló nyelv.
https://www.youtube.com/watch?v=KN2xc8TIjDQ - Hanti kislány számol. Megérted.
Ajánlom a 20. válaszom neked is a magyar nyelv rétegeivel kapcsolatban.
Én beszélek németül és angolul,
A magyar nyelv agglutináló nyelv.
--------
1. A magyar nyelv indogermánul és germánul agglutinál, de nem akarem magamet folyton ismételgetni, ott van a blogem.
2.Beszélsz németül? Nem rakod, hogy a magyar nyelv indogermán és germán nyelv? Hát sajna én úgy enteredtem németül beszélni és rakni, hogy posztuláltem, hogy a magyar nyelv indogermán és germán nyelv és flow-val. De ez egal,te a fingrizmus posztulálod és a bullshit álmagyar grammatikát, stakhogy sajnos nekem úgy nem megy, attól, hogy a magyar nyelv indogermán és germán nyelv.
22/24 A kérdező kommentje:
#15-19.
- Hanti kislány számol. Megérted.
----------
1. Stak er és ár stuma van, indogermán er,ez flektálva ár, germán ár, ér nem , magyarul verstehen rakni.
2. A számok nem a magyar nyelv részjei, dolguk nem van a nyelvvel, kazár zsidók, de a magyarnál stak 1000-től.
Számokat leszarem, attól, hogy stak 7 éves időtől számol az ember, ez le van írva, és eredői omtoal, Umstandoknál szűnnek a számok, ahogy az ősmagyarnál is.
22/25 A kérdező kommentje:
#15-19.
semmi köze nincs a magyar nyelvnek az indoeurópai, indogermán nyelvekhez. Hülyeség. Ezt akkor is megértheted,
---------
1. A köz hangot dúrgerni kell, magyarosabb az innento.
Nem hoz, attól, hogy a hoz, hord, haszon jevevényhang, örmény, így nak-nek, vagy ar-ra-re.
2. Ért hang nem van, stak er és ár stuma, magyarul verstehen rakni.
3. Hát, hogyne! A magyar is indogermán és germán nyelv, és a magyartól beszélem más indogermánt is, ahogy így nálem látni van, hogy az új-ónemmagyart nem úgy rakem, de a magyartól más indogermánt, ahogy germánt is jobban, raktábban, úgy azt mondem, hogy az úgy az ősmagyar nyelv.
Kérdező!
A honfoglalók genetikáját elég alapos elemzés alá vették mostanság és az jött ki, hogy 50% manysi(tehát az őseredeti magyar az kb. a manysival volt azonos), 35% szarmata, 15% belső ázsiai hun és türk. Vagyis bár nem voltak totál mongoloidok, de egy elég szibériai jellegű genetikai képpel rendelkező csapat lovagolt be a Kárpát-medencébe. És ők rövid időn belül egy jelentős európai embertömeget sikeresen ,,megfertőztek" a magyar nyelvvel. Én csináltam Dns tesztet és az szerint nekem nem sok közöm van a szibériaiakhoz és az egykori honfoglalókhoz, pedig nagyrészt a felmenőim is magyar származásúak voltak.
#26.
A manysi és a hatni/khanti maga is belső-ázsiai.
Ez egy genetikai térkép a közép-ázsiaiakra jellemző genetikai együttállások, gének alapján, amit a MyHeritage készített. Jól látható, hogy Kazahsztán, Dél-Szibéria/Dél-Oroszország, Északnyugat-Kína, a mindenféle -isztán végű országok (üzbég, türkmén), valamint a mongol határvidék tartozik a térségbe. Belső-Ázsia ugyanez a térség, csak tágabban kezelve (például a legtöbben Tibetet is beleértik, valamint Szibéria északabbi részeit is). A hun inkább kelet-ázsiai (mai mongol, burját, észak-kínai területek) bár igen jelentős kiterjedtségű birodalmakat hoztak létre, míg a türkök kb. a két terület közöttiek voltak (a Belső-Ázsiába még ez is beletartozik) (az ujgurok kb. helyben maradt türkök, ők csak minimálisan vándoroltak nyugatabbra).
A honfoglaló magyarok már nem voltak totál mongoloidok, hanem turanidok voltak. Ez az olyan elsősorban mongoloid embert jelöli, aki erősebb europid vonásokat is magán hordoz (pl.: a test valamivel magasabb, a szemek nem annyira ferdék, mint mondjuk a mongoloknál stb.). Ez elsősorban onnan ered, hogy a vándorlások alatt többször és hosszabb ideig együtt éltünk perzsa népekkel.
A letelepedést követően valóbban nagyon erős keveredés volt (lásd: már Szent István királynak is bajor felesége volt, Gizella királyné).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!