Mi a véleményetek, hogy egyes tudósok szerint az üvegházhatást nem az emberi tevékenység során kibocsájtott CO2 okozza,hanem a napsugárzási egyensúlyi optikai vastagságon múlik?
Ebben a videóban több tudós is felszólal ezzel kapcsolatban Miskolci Ferenc a NASA egykori légköri fizikusa, https://www.youtube.com/watch?v=2mz6V8Lo3xI
Laikusként én nehezen tudok ehhez hozzászólni, vagy nem hiszem, hogy az én véleményem számítana. Amúgy is egy bizonytalan állásponton vagyok, nem tudom eldönteni, kinek adhatnék igazat.
Itt a videóban valami olyasmi hangzik el, ha jól értettem, hogy nincs antropogén CO2 kibocsájtással összefüggő klímavészhelyzet. Illetve attól eltérű napsugárzással kapcsolatos állandók határozzák meg az üvegházhatás mértékét, valamint egyéb természeti jelenségek. Így a Föld történetében, sőt az emberiség történetében is volt már ennél sokkal melegebb átlaghőmérséklet is, sőt az emberiség megjelenése előtt volt,h egyáltalán nem is volt jég a Földön.
Valamint a melegedéssel összefüggésbe hozható halálesetből sokkal kevesebb van, mint ami régebben volt a túl hideg időjárás miatt.
Itt is egy korábbi cikk, az elmélettel kapcsolatban.
Mondjuk ezt is írja a cikked, így a konklúziód, amire utaltál, ugyanúgy alaptalan:
"Nevertheless, the study does not contradict the theory of the man-made greenhouse effect. According to most climate researchers, the increase in carbon dioxide and other emissions could cause temperatures to rise further over the next few decades."
#41 Senki sem tagadta, hogy a széndioxid-kibocsátás hozzájárul a klímaváltozáshoz, csak éppen más faktorokhoz, pl. a naptevékenységhez képest elhanyagolható mértékben. Valószínűleg muszáj volt ezt is beleírni a cikkbe, hogy egyáltalán megjelenhessen.
Képzeld el, hogy szélviharban egy fa alatt állsz! Egyszercsak elfingod magad a fa irányába, és a következő pillanatban a fa kidől. Hozzájárultál ahhoz, hogy kidőljön a fa? Igen. Nélküled is kidőlt volna? Igen.
Csak éppen nem hanyagolható el.
A fenti példában: nekirohansz a fának. Autóval. Lehet, hogy eredetileg nem dőlt volna ki, de a széllel együtt már igen.
De ha ez nem lenne elég, a következő évben már teherautóval mész.
Aztán 10 év múlva tankkal.
"csak éppen más faktorokhoz, pl. a naptevékenységhez képest elhanyagolható mértékben"
És ezt mire alapozod?
"nem lett volna a mostanihoz hasonlóan meleg periódus"
Nem is volt hasonló. Sokkal jobban elhúzódott.
"Arra, amit 3 perccel azelőtt írtam, hogy ezt ideböfögted."
Abból semmi nem derült ki az egymáshoz viszonyított mértékekről, pontosan ezért kérdeztem hogy mire alapozol egy ilyen kijelentést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!