A velem azonos alakú szó?
Van egy olyan kérdés, hogy Kivel? Erre lehet válaszolni, hogy velem, veled, vagy vele.
Van egy olyan település, hogy Velem.
“Szláv eredetű magyar személynév”
😂😂😂
Válasz 6-osnak: mert nem az. Azért azonos alakú szó, mert van egy olyan település. Azonos alakú az, amikor egy szónak több jelentése van, de a két dolognak egymáshoz semmi köze (pl. ár, légy, stb.)
Tudok két dalt:
P Box: Vágtass velem
Zorán: Gyere velem
Válasz 8-asnak: a 4-es válaszoló.
Én mindig be szoktam írni a Google-ba, amit tudni szeretnék, de a Velemről egyetlen honlapon sincs szó.
A 4-es válaszoló, aki még mindig én vagyok, öreg, még mindig nem mondta, hogy a "Velem" személynév! "Szláv eredetű magyar személynévBŐL, még egyszer mondom, -BŐL, harmadszor is elmondom, személynévBŐL!!!!! keletkezett.
Velemről (nem "a" Velemről, mert településnevek elé nem teszünk névelőt!) egyetlen google találat sincs, van viszont a Földrajzi nevek etimológiai szótárában (lehet guglizni, mi az, hogy etimológia) az Akadémiai Kiadótól, ami itt van a könyvespolcomon, és amit én kifejezetten a te kedvedért neked kikerestem. Kár volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!