Valaki segítene ezekben a feladatokban? Kéne az 5-ös :$
1. egy 200 méteres síkfutásban 5 fiú áll rajthoz.Amikor felharsant az iskolatársak buzdítása, Péter megtette a táv 7 tizedét, Zoli a felét, Zsolt a 3 negyedét, Laci az 5 nyolcadát és Feri a 3 ötödét. Hány méter volt még hátra a fiúknak?Ez a sorrend már nem változott meg. A verseny végén mindegyikük gratulált a gyorsabban futónak.Ki hány gyereknek gratulált?
2. Egy csiga fára mászik.Egy nap alatt 2 méterre küzdi fel magát, de minden éjjel visszacsúszik 4 dm-t. Milyen magasra jut 12 nap alatt?
3.Egy öszvér és egy szamár zsákokkal megrakodva kapaszkodtak felfelé egy meredek hegyi úton.A szamár keservesen nyögött a nehéz teher alatt.Észrevette ezt az öszvér , és így szólt: Miért jajgatsz öregem?Ha egy zsákot átadnál nekem kétszer annyi súlyt cipelnék , mint te.De ha te vennél át tőlem egy zsákot, egyforma terhet vinnénk. Hány zsákot vitt mindegyik???
ezer hála annak aki megcsinálja :))
pffúúú...
de nehéz.... :O
szóval:
1. 200m-t futnak. a 7 tizedet le tudod írni ugye?
Ha nem akkor 7/10nek írják, és ez egy tört. Azt tudod micsoda? Nah, a 200m-nek a hét tizede = kétszáz szorozva hét tized. Innen már tudod, ha tényleg 5öst akarsz.
2. 2m *12 - 4dm*12
NO KOMMENT DE HA EZT NEM TUDOD NEM ÉRDEMLED AZ 5ÖST
3. Sok sikert! Valamit muszáj hagynom neked is...
Hoppá, még én is tévedtem :))
A kettesben csak 11 éjjel csúszik vissza... :P Kivéve ha a 13adik nap reggelén nézzük meg hol tart, vagy pedig éjfélkor (a 12. nap végén)... ha éjfélkor akkor valahol a kettő között lesz... :P
"2. Egy csiga fára mászik.Egy nap alatt 2 méterre küzdi fel magát, de minden éjjel visszacsúszik 4 dm-t. Milyen magasra jut 12 nap alatt? "
most nem azért, de ezeket a feladatokat én már kiskoromban sem értettem...vagyis értettem, hogy mit akarnak, de azt nem tudtam felfogni, hogy miért nem tudnak pontosan fogalmazni... Például ha a csiga 12 órakor kezd el felmászni, akkor eleve csak félútig jut az első napon... és nem mindegy hogy mikor nézzük meg a csigát a 12. napon... reggel, délben, este vagy a következő nap reggelén...és nem is életszerű, hisz nem minden nap egyenletes a teljesítménye, nemde? vagy van benne egy kilóméteróra és tudja mikor kell leállni? És mi van akkor ha közben egy másik irányban mászik, mert ott talál kaját? Na mindegy, ezért is mentem számviteli főiskolára mert ott általában normálisan tudnak fogalmazni XDDD ismétlem: ÁLTALÁBAN XDDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!