Hogyan lehet kideríteni hogy valakinek mekkora érzéke van a Matematika Tudományához?
Először azt kellene definiálnod, mit értesz „matematika tudománya” alatt. A matematika több, egymástól jól elkülöníthető területre osztható (geometria, algebra, számelmélet, analízis, kombinatorika, stb., és még ezek is további részekre vehetők), tehát olyan, hogy valaki kompletten érti az egész matemtikát, nem létezik. A korábbi korokban, amikor még a matematika nem volt annyira szerteágazó, lehetséges volt, hogy egy matematikus több területen is kimagasló eredményeket érjen el (például Newton, Euler, Gauss, Pascal, Bernoulli, még lehetne sorolni, és akkor még ókori vagy középkori nagy matematikust nem is írtam). Van az a vélekedés (ami teljesen helyénvaló), hogy a most középiskolában oktatott matematikai ismeretekkel a középkorban egyetemi végzettésűnek számított az ember.
A nagytöbbségnek nem megy a matek, ezt tudjuk. Annak a maroknyi embernek is csak egy része jó a középiskolai matek minden területén. És azoknak is csak egy piciny hányada az, aki képes lehet egyetemi szintű matematikát elsajátítani. Hogy valakinek van érzéke a matematikához, az már általános iskola alsó tagozatában kiderül, de ebből messzemenő következtetéseket ritkán lehet levonni.
Off:
Lehet az én válaszom nem hasznos, ezt állítottad, hogy -
"a második válaszolónál véletlenül a félig hasznosat jelöltem be a teljesen hasznos helyett" - , ennek ellenére jelenpillanatban a második válaszra nincs félig hasznos értékelés.
(3.-ik sorszámmal van a második hozzászóló, mert 2.-ik sorszámmal a kérdező van.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!