Pálinkafőzéstől megvakulni, esetleg meghalni?
Figyelt kérdés
https://www.youtube.com/watch?v=mdhyFOo1OBc
Mennyire lehet ez valós? Ha mondjuk egy kezdő nulla tapasztalattal rendelkező áll neki pálinkát főzni cefréből, előállíthat-e vele olyan pálinkat ami mérgező?
2023. jún. 11. 20:21
11/15 NTBS válasza:
Nem valószínű, hogy ez történne. Régen kihaltunk volna.
12/15 anonim válasza:
Főzéstől nem, ivástól már előfordulhat.
13/15 anonim válasza:
Utóbbival teljesen egyetèrtek!
A pálinka első főzet amúgy nem szokták elfogyasztani. Az csak átmossa a rendszerèt.
Az aszt követő főzèsek elejèt is ki szokták önteni.
Amúgy tènyleg meg lehet tőlle vakulni ,nekem volt egy öreg rokonom aki így vakult meg.
A metil az ipari alkohol ,vegyi cucc.
14/15 anonim válasza:
Bár nem èrtem hogy lehet biológiai anyagokból cukorból metilt főzni? "Mert gumicsizmából mèg megèrtem.
15/15 anonim válasza:
#14-es, a metilalkohol a gyümölcsökben lévő pektin (egy vízben oldható rost anyag) bomlása során keletkezik.
[Ha egy gyümölcspárlatnak mondott pálinkában a Nébih nem talál metilalkoholt, nem engedik forgalomba hozni, mert NEM gyümölcsből készült!]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!