Pálinkafőzéshez kell, nem házi feladathoz. Hol tudok szerezni olyan enzimet (alfa amiláz) ami a keményítőt cukorra bontja?
A megoldás a fajélesztő, ami termeli az amilázt!
Az ember gyógykezelésére ajánlott tabletta/kapszula egy gyomortartalomnyi mennyiséghez elegendő amilázt tartalmaz gyógyszerkönyvi minőségben. Neked ennél gyengébb minőség is megteszi, különösen amiatt, mert nem egy liternyi nyersanyagot, hanem annál jóval többet szeretnél kezelni vele, a gatyád rámenne, ha gyógyszerrel bontanád a keményítőt a pálinkádhoz :-)
"A kereskedelemben már hozzájuthatunk olyan protoplasztfúzióval előállított fajélesztő törzshöz (Saccharomyces diastaticus), amely exo-amiláz aktivitással rendelkezik. Ez az élesztő exo-amiláz aktivitása következtében képes megtámadni a csíráztatott gabonacefrék elágazó és nem elágazó láncokat tartalmazó szénhidrátjait, 8 cukoregységig. Megtámadja, részlegesen hidrolizálja és erjeszti az oldott keményítőt. Erjeszti a melibiózt és gyorsan fermentálja a maltózt. Tejcukron is szaporodik. 18 tf%-ig alkoholtoleráns. Ez a törzs ajánlott gabonából erjesztett jó minőségű whiskytípusú szeszesitalok készítésére is. Alkalmazásánál, ha keményítőtartalmú nyersanyagot erjesztünk, nem mondhatunk le teljesen a mikrobiális ipari enzimek használatáról. Mivel képes a keményítő részleges hidrolízisére a Saccharomyces diastaticussal az enzimkészítményeken spórolhatunk. Hőmérséklet optimuma 30-40 °C között van."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!