Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Pálinkafőzéshez kell, nem...

Pálinkafőzéshez kell, nem házi feladathoz. Hol tudok szerezni olyan enzimet (alfa amiláz) ami a keményítőt cukorra bontja?

Figyelt kérdés
Biztos, hogy lehet valami gyógyszerben is. A szomszédom csinál krumpliból pálinkát, de nem mondja meg a frankót.
2012. aug. 23. 15:16
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Beleköptök a kotyvalékba :) Na, de egyébként a viccet félretéve, ami neked kell az a Neo Panpur
2012. aug. 23. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

A megoldás a fajélesztő, ami termeli az amilázt!

Az ember gyógykezelésére ajánlott tabletta/kapszula egy gyomortartalomnyi mennyiséghez elegendő amilázt tartalmaz gyógyszerkönyvi minőségben. Neked ennél gyengébb minőség is megteszi, különösen amiatt, mert nem egy liternyi nyersanyagot, hanem annál jóval többet szeretnél kezelni vele, a gatyád rámenne, ha gyógyszerrel bontanád a keményítőt a pálinkádhoz :-)



"A kereskedelemben már hozzájuthatunk olyan protoplasztfúzióval előállított fajélesztő törzshöz (Saccharomyces diastaticus), amely exo-amiláz aktivitással rendelkezik. Ez az élesztő exo-amiláz aktivitása következtében képes megtámadni a csíráztatott gabonacefrék elágazó és nem elágazó láncokat tartalmazó szénhidrátjait, 8 cukoregységig. Megtámadja, részlegesen hidrolizálja és erjeszti az oldott keményítőt. Erjeszti a melibiózt és gyorsan fermentálja a maltózt. Tejcukron is szaporodik. 18 tf%-ig alkoholtoleráns. Ez a törzs ajánlott gabonából erjesztett jó minőségű whiskytípusú szeszesitalok készítésére is. Alkalmazásánál, ha keményítőtartalmú nyersanyagot erjesztünk, nem mondhatunk le teljesen a mikrobiális ipari enzimek használatáról. Mivel képes a keményítő részleges hidrolízisére a Saccharomyces diastaticussal az enzimkészítményeken spórolhatunk. Hőmérséklet optimuma 30-40 °C között van."


[link]

2012. aug. 23. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Malátakivonatot kell készítened, abban van alfa (és béta) amiláz. De pontosan be kell tartani a hőmérsékletet és a pH-t is hogy menjen a reakció.
2012. aug. 23. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2012. szept. 17. 21:01
 5/7 debuyzer válasza:

[link]


helló it elég sok mindent megtalálsz

2012. nov. 7. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon jó, köszi.
2012. nov. 7. 19:55
 7/7 anonim válasza:
kokoferm kft. gyöngyössolymos tel.: 06 37/370-892
2012. dec. 23. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!