Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet a pálinkafőzés...

Hogyan lehet a pálinkafőzés illatát elfedni?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy legális a főzés, csak gyári főzőt kell használni, 100l ne haladja meg éves szinten, ill. be kell jelenteni, vagy nem (teljesen lényegtelen a kérdés szempontjából).


Ettől függetlenül, régen milyen trükköket, módszereket használtak a szesztilalom idején? Olyasmit hallottam, hogy krumplihéjat kell feltenni serpenyőbe, majd alágyújtani. Orrfacsaró szagot áraszt. Ez igaz?


2015. ápr. 7. 14:05
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Amerre katonáskodtam, a gumi égetés volt divatos.
2015. ápr. 7. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 Phoney ***** válasza:
100%
Ha főzés közben pálinkaszag van, akkor vagy az üst forrasztása rossz, vagy a hűtésed problémás... mert ha főzés közben pálinkaszag van, akkor valahol szökik a szeszgőz. Több komoly otthonfőzőtől hallottam már, hogy neki semmiféle szag nincsen főzés közben (emeleti lakásban!), mert neki nem a levegőbe megy a pálinkája, hanem a fogadóedénybe.
2015. ápr. 7. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
47%
Minek is ????
2016. máj. 10. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Cikket írtam róla egy iskolaújságnak. A fő téma "a régi idők megoldásai" cím alatt futott.
2016. máj. 12. 01:27

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!