Hogyan lehet a pálinkafőzés illatát elfedni?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy legális a főzés, csak gyári főzőt kell használni, 100l ne haladja meg éves szinten, ill. be kell jelenteni, vagy nem (teljesen lényegtelen a kérdés szempontjából).
Ettől függetlenül, régen milyen trükköket, módszereket használtak a szesztilalom idején? Olyasmit hallottam, hogy krumplihéjat kell feltenni serpenyőbe, majd alágyújtani. Orrfacsaró szagot áraszt. Ez igaz?
2015. ápr. 7. 14:05
1/4 anonim válasza:
Amerre katonáskodtam, a gumi égetés volt divatos.
2/4 Phoney válasza:
Ha főzés közben pálinkaszag van, akkor vagy az üst forrasztása rossz, vagy a hűtésed problémás... mert ha főzés közben pálinkaszag van, akkor valahol szökik a szeszgőz. Több komoly otthonfőzőtől hallottam már, hogy neki semmiféle szag nincsen főzés közben (emeleti lakásban!), mert neki nem a levegőbe megy a pálinkája, hanem a fogadóedénybe.
4/4 A kérdező kommentje:
Cikket írtam róla egy iskolaújságnak. A fő téma "a régi idők megoldásai" cím alatt futott.
2016. máj. 12. 01:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!