Az emberi szem hány megapixeles?
Figyelt kérdés
Képzeljük el a szemet fényképezőgépként vagy kamera ként. Mit írnánk a termék jellemzőkhöz a webshopon? Mennyi az fps stb?2023. máj. 8. 18:16
1/15 anonim válasza:
"Az emberi szem felbontását nehéz összevetni a fényképezőgépekével, de az éleslátás helyén kb. 10 megapixelnek felel meg, a szélső területeken mindössze 0.1 megapixel"
2/15 anonim válasza:
3/15 anonim válasza:
Nem tudom, az eredetiben sincs benne.
5/15 CspCsj válasza:
#2:
Az általad linkelt szövegben is 5-10 Mpixel-t írnak...
7/15 anonim válasza:
Akkor mégsem tévedtek olyan nagyot :) Egyébként én szögmásodperc alapú felbontásról olvastam.
8/15 anonim válasza:
Kimaradt egy apróság. Az emberi szem egy érzékelő. Semmi egyéb. A többi az agyban történik. Csak egyelőre a fő elveken túl a részletek elég homályosak a kivitelezést illetően.
9/15 anonim válasza:
Szerintem a fényérzékelő sejtek azámát azért meglehetne határozni. És valahogy még hozzákéne adni azt, hogy az agy kiegészít, hozzáad, értelmezi az bemenő információt, és ugy keletkezik a látott kép.
10/15 anonim válasza:
"fényérzékelő sejtek azámát" ---->> SZÁMÁT
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!