Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az emberi agy hány éves korig...

Az emberi agy hány éves korig képes matematikát tanulni?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy egy nyugdíjával elégedett férfi úgy dönt, hogy a saját szórakoztatására beiratkozik egyetemre.

Mivel diákévei alatt jó volt matematikából ezért egy matematika BSc diplomát tűz ki célnak.

Viszont már nem fiatal.

Van lehetősége elsajátítani a tananyagot közel a 70-hez, vagy már nem tudná megtanulni?

2023. ápr. 5. 15:25
1 2
 11/18 NTBS ***** válasza:
49%
Halálig.
2023. ápr. 5. 18:12
 12/18 anonim ***** válasza:
67%

9-es: tudom, nagyon begyepesedett a gondolkodásod és nem tudod elképzelni, hogy más nem olyan, mint te, de ennek ellenére nem CSAK nyelvvizsgám van, ahogy írtam is, hanem tényleg tudom a nyelvet.

A szókincsemet nem tudom, miböl állapítottad meg, de képzett angol emberekkel is képes vagyok órákig beszélni anélkül, hogy egyszer is megakadnék egy ismeretlen szó miatt.

Ami meg a könyveket illeti, igenis képes vagyok folyamatosan olvasni klasszikus irodalmat (Jane Austen, Bronte testvérek, stb) is fennakadás nélkül, söt még ezekröl beszélni, ezeket elemezni is tudom.

Emellett amióta elkezdtem az angol tanulást, CSAK angolul nézek filmeket, híreket, illetve olvasok bármit - könyveket, tudományos folyóiratokat, stb, gyakorlatilag nehézség nélkül.

Szóval jobb, ha nem okoskodsz, nem mindenkinek annyira probléma megtanulni valamit, mint neked.

2023. ápr. 5. 18:51
 13/18 A kérdező kommentje:

Én elhiszem, amit mondasz.

Gratulálok a nyelvtudásodhoz.

2023. ápr. 5. 18:56
 14/18 anonim ***** válasza:
24%

#12 Nem vagyok "begyepesedett", csak művelt emberként képes vagyok tisztán látni a dolgokat, így kapásból felismerem a hazugságokat.

"60 évesen kezdtem abszolut nulláról angolt tanulni" - bocsi, de nekem ebből lejön a dolog lényege - hisz aki 60-ig alapszinten se foglalkozott angollal, az tutira nem fog nekiállni 60 évesen. De ha mégis, nem fogja első nyelv fiatalkori megszerzésének sebességével elsajátítani - kábíts máshol és másokat ilyen marhasággal!

2023. ápr. 5. 19:01
 15/18 anonim ***** válasza:
27%

Dehogynem vagy begyepesedett, söt még a müveltségedet is erösen megkérdöjelezem, ha ennyire egycsatornás az agymüködésed!

Ha neked 20+ év után még nehézséget okoz egy másik nyelven olvasni, akkor veled vannak bajok, ennyi idö alatt nem lenne szabad semmi különbséget észrevenni a két nyelv között.

Az ezt megelözö idöben dolgoztam (gépészmérnök), méghozzá sok éve Németországban az autóiparban tervezömérnökként, ehhez böven elég volt a német nyelvtudásom.

12-es: köszi, hogy elismered a teljesítményemet, habár öszintén szólva legalább annyira szórakoztató volt meg még most is az egy nyelvet megtanulni és utána használni tudni, nagyon sokat tágítja az ember látóhatárát, rengeteg új ismeretet lehet szerezni ezáltal. Meg ahogy írtam, nagyon jó érzés, sok örömet tud okozni!

2023. ápr. 5. 19:13
 16/18 anonim ***** válasza:
0%

Azt hiszem, hogy innentől át lehet helyezni az egészet a "humor" rovatba! :)

P.S.

Nem vagyok kíváncsi a modern autóipar innovációira. Elég gond számomra karbantartani a 22 éves autómat is. Öt éve majdnem a hulladékba rendezte szegénykémet egy ECU hiba, de én megmentettem. Egyedülálló technológiát dolgoztam ki az elektronikai panel sziklikonbeöntésének eltávolítására és megjavítottam az autót - melyet azóta soha többé nem vittem autószervizbe - elvből!

2023. ápr. 5. 19:38
 17/18 anonim ***** válasza:
34%
Túltoltad, gépészmérnök barátunk. Túl nagy kamu ez az '57-es születésű, angol nyelvvel 2017-ig nem találkozó, 2023-ra perfektül beszélő mérnök meséje. Dolgozz még a részleteken, például ne 18. századi romantikus női ponyva olvasásával janizz :)
2023. ápr. 5. 19:57
 18/18 anonim ***** válasza:
73%

Nem vagyunk egyformák, de szerintem:

"közel a 70-hez" és "saját szórakoztatására"

Az nem lesz szórakozás.

Egy csomó olyan dolgot tanulhatsz majd, ami nem érdekel.

Valamelyik részterületbe beleásni magad, olyanba, ami különösen érdekel, - pl. egy érdekes feladat kapcsán, - ennek látnám értelmét, és ez így szórakozás lenne.

2023. ápr. 6. 01:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!