Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mér van mindig máshon a hold?

Mér van mindig máshon a hold?

Figyelt kérdés
Most lenn van de tegnap amiko neztem fönt volt.

2023. jan. 6. 16:54
 1/7 A nagy Levin ***** válasza:
86%
Mert kering a Föld körül.
2023. jan. 6. 17:17
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A részletesebb, pontosabb, érthetőbb magyarázathoz tudnunk kellene, hogy hány éves vagy, ill. hova jártál iskolába és minek.
2023. jan. 6. 18:37
 3/7 A kérdező kommentje:

24 év-es vagyok

most meg nem is látom!

2023. jan. 6. 19:05
 4/7 A nagy Levin ***** válasza:
100%
Valószínűleg felhős az ég, azért nem látod.
2023. jan. 6. 19:44
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Forog a Föld + a Hold kering a Föld körül.

Úgy képzeld el, hogy beleülsz egy irodai forgószékbe, forogsz és közben valaki tyúklépésben körbesétálja a széket. Amíg te 28-at forogsz, azalatt tesz meg egy teljes kört a másik ember.

2023. jan. 6. 20:54
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
#5: ... és ráadásul a forgószéked tengelye ferde, így a körbe sétálónak hol a lábát, hol a fejét látod.
2023. jan. 6. 22:46
 7/7 anonim ***** válasza:

Bizony így, így!

Kedves kérdező. Nem vagyok biztos benne, de talán az én életemben is volt valaha egy olyan pillanat, amikor “felismertem”, hogy a Hold ugyanúgy felkel a keleti, és lenyugszik a nyugati horizonton, mint a Nap.

2023. jan. 10. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!