Műtéteknél miért a letakarás?
Komolyan nem esik le, miert?
Szerinted az mennyivel lenne jobb, ha minden is testnedvekkel lenne szennyezve a szerencsetlenen?
Jó kérdés. Nekem szemműtetem volt, (igaz, nagy műtét) mégis bugyira vetkozve kellett lennem, teljes testem letakartak, csak a szememnel volt lyuk.
Nem tudom, de lehetséges, hogy ne az embert lássák, csak a "munkateruletet", ne vigyenek bele esetlegesen érzéseket...
A nagyobb műtéteknel értem, ne frocsogjon, ne kapjon a terület fertőzést... De például egy koponya vagy szemműtetnel.. En sem tudom.
Két okból: az első a test többi részének testnedvekkel való szennyeződésének és a műtéti terület külső irányból való szennyeződésének megakadályozása;
második ha a beteget épp nem altatják vagy véletlen felébred közben ne lássa a műtéti beavatkozást.
5. "második ha a beteget épp nem altatják vagy véletlen felébred közben ne lássa a műtéti beavatkozást."
miért a szeme is le van takarva? korházi sorozatokban az arc nincs letakarva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!