Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A vadászat ellen tüntetni és...

A vadászat ellen tüntetni és azt elítélni abszurdum, mert az őskortól kezdve az ember vadászva (és halászva, gyűjtögetve) fejlődött és maradt életben?

Figyelt kérdés

2022. szept. 30. 11:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
51%
Egy bunkósbottal meg agyoncsapta egyik a másikat, ha kellett neki a kajája. Mégis teljes joggal ítélnénk el aki ma ilyet tesz.
2022. szept. 30. 11:55
 2/11 anonim ***** válasza:
90%
A szórakozásból ölést nem nézem jó szemmel. A horgászatnál , ha jól tudom egy bizonyos méret felett is vissza kell dobni a halat. Láttam olyan műsort, ahol a kifogott halnak már teljesen szét volt cseszve a szája , annyiszor fogták ki. Ha kifogtad , edd meg.
2022. szept. 30. 11:59
 3/11 Z003 ***** válasza:
91%

Nem pusztán azért mert rég óta csináljuk, például a gyermekházasság is nagyon sokáig norma volt. De ahogy haladt az idő előre növekedett a várható élettartam, csökkent a csecsemőhalandósság, változtak az eszmék, ez kikopott sőt elítélendő lett. Így önmagában az hogy régen is így volt az nem egy jó érv.

A mai vadászat legtöbb esetben nagyon kontrollált és a fő szerepe a vadálomlány kontrollálása és állapotának fenntartása. De persze az élvezeti és haszoniháttere is még jelen van. Enélkül az állomány elfajzana, egyes fajok kiszorítanák a másikat, betegségek terjednének. Ezért egy bizonyos szintű vadászatra szükség van.

Szerintem maga a vadászat nem elítélendő, a fent említett okok miatt. Viszont azok amik puszta élvezeti célt szolgálnak, mint például az afrikai vadászt túrák, ahol olyan állatokat ejtenek el mint elefántok és zsiráfok csupán a trófeáért. Azok már teljesen más tészta. Ezek szerintem bőven benne vannak abban a kategóriában hogy elítélendőek legyenek.

2022. szept. 30. 12:02
 4/11 anonim ***** válasza:
92%
Nem abszurdum, de a mai ember teremtette környezetben a vadászat minimum szükséges rossz. Kiirtottuk a nagy ragadozókat, emberi beavatkozás nélkül nem lehet szabályozni a túlszaporulatot, mely nagy kárt okoz(na) az agráriumban.
2022. szept. 30. 12:13
 5/11 anonim ***** válasza:
68%
A koponyalékelésnek is van hagyománya, de ha azt írná fel a háziorvosod megfázásra, akkor lefogadom, hogy te lennél a legjobban felháborodva.
2022. szept. 30. 13:45
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem lenne vadgazdálkodás akkor mindent felzabálnának a vadállatok, jobb esetben drágább lenne sokkal az élelmiszer, rosszabb esetben nem jutna minden embernek élelmiszer.
2022. szept. 30. 13:50
 7/11 anonim ***** válasza:
56%

Olvass utána, hogy mit csinálnak a vadászok, mi a külterjes állattartás.

A vadászok etetik védik az állatokat, minden valóban jelen lévő ragadozó kilövésért jár egy marék lőszer. [link]

A nagy különbség, hogy a tehenet, disznót vágóhídra viszik, a szarvast, őzet puskával lövik ki. Ha csak sebzeni sikerül, akkor 24-48 órán belül utánkövetik és megadják neki a kegyelemlövést.

Szerintem, aki ezeket végiggondolja lehet, hogy nem áradozna az erdőben a nemes vadról.

2022. szept. 30. 15:53
 8/11 anonim ***** válasza:
0%

1. Már egy ideje nem szükséges vadállatokat ölni, hogy életbe maradhassunk.

2. Olyan állatokra is vadásznak, amit nem fogyasztanak el.

2022. szept. 30. 16:11
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

"1. Már egy ideje nem szükséges vadállatokat ölni, hogy életbe maradhassunk.

2. Olyan állatokra is vadásznak, amit nem fogyasztanak el."

éhendöglenénk , ha nem lenne ritkítva a vadállomány.

tönkretennék az összes szántóföldet

2022. szept. 30. 18:36
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

"1. Már egy ideje nem szükséges vadállatokat ölni, hogy életbe maradhassunk.

2. Olyan állatokra is vadásznak, amit nem fogyasztanak el."

Így is hatalmas vadkárok vannak a szántóimon minden évben, őzek mindent lezabálnak. Úgy tudom minden lelőtt állatot eladnak vagy megesznek a vadászok, kivéve a ragadozók: sakál, róka

2022. okt. 1. 08:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!