A vadászat ellen tüntetni és azt elítélni abszurdum, mert az őskortól kezdve az ember vadászva (és halászva, gyűjtögetve) fejlődött és maradt életben?
Nem pusztán azért mert rég óta csináljuk, például a gyermekházasság is nagyon sokáig norma volt. De ahogy haladt az idő előre növekedett a várható élettartam, csökkent a csecsemőhalandósság, változtak az eszmék, ez kikopott sőt elítélendő lett. Így önmagában az hogy régen is így volt az nem egy jó érv.
A mai vadászat legtöbb esetben nagyon kontrollált és a fő szerepe a vadálomlány kontrollálása és állapotának fenntartása. De persze az élvezeti és haszoniháttere is még jelen van. Enélkül az állomány elfajzana, egyes fajok kiszorítanák a másikat, betegségek terjednének. Ezért egy bizonyos szintű vadászatra szükség van.
Szerintem maga a vadászat nem elítélendő, a fent említett okok miatt. Viszont azok amik puszta élvezeti célt szolgálnak, mint például az afrikai vadászt túrák, ahol olyan állatokat ejtenek el mint elefántok és zsiráfok csupán a trófeáért. Azok már teljesen más tészta. Ezek szerintem bőven benne vannak abban a kategóriában hogy elítélendőek legyenek.
Olvass utána, hogy mit csinálnak a vadászok, mi a külterjes állattartás.
A vadászok etetik védik az állatokat, minden valóban jelen lévő ragadozó kilövésért jár egy marék lőszer. [link]
A nagy különbség, hogy a tehenet, disznót vágóhídra viszik, a szarvast, őzet puskával lövik ki. Ha csak sebzeni sikerül, akkor 24-48 órán belül utánkövetik és megadják neki a kegyelemlövést.
Szerintem, aki ezeket végiggondolja lehet, hogy nem áradozna az erdőben a nemes vadról.
1. Már egy ideje nem szükséges vadállatokat ölni, hogy életbe maradhassunk.
2. Olyan állatokra is vadásznak, amit nem fogyasztanak el.
"1. Már egy ideje nem szükséges vadállatokat ölni, hogy életbe maradhassunk.
2. Olyan állatokra is vadásznak, amit nem fogyasztanak el."
éhendöglenénk , ha nem lenne ritkítva a vadállomány.
tönkretennék az összes szántóföldet
"1. Már egy ideje nem szükséges vadállatokat ölni, hogy életbe maradhassunk.
2. Olyan állatokra is vadásznak, amit nem fogyasztanak el."
Így is hatalmas vadkárok vannak a szántóimon minden évben, őzek mindent lezabálnak. Úgy tudom minden lelőtt állatot eladnak vagy megesznek a vadászok, kivéve a ragadozók: sakál, róka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!