Ha az alacsony IQ nem szégyen, akkor miért baj, hogy szerintem mindenkinek az IQ-ját nyilvánossá kellene tenni?
"Mire lenne jo, hogy tudjak kinek mennyi az IQ?"
Például egy hosszú vitánál tudnám, hogy a másik fogyatékossága okozza-e, hogy nem jutunk dűlőre.
Ugyanakkor a biológiai nem is diszkriminációhoz vezet, mégis nyilvános.
*Szerintem* az alacsony IQ nem szégyen. De más lehet, hogy ez alapján túlságosan messzemenő következtetéseket vonna le. Haszna nincs, de lehet igazságtalanságok forrása.
> Például egy hosszú vitánál tudnám, hogy a másik fogyatékossága okozza-e, hogy nem jutunk dűlőre.
Hát pont ez az. Ha egy hosszú vitánál nem jutnak dűlőre a vitafelek, akkor annak lehet az egyik, de a másik IQ-jának alacsony volta is az oka. Meg lehet ezernyi más oka is. Még az is lehet, hogy az egyiknek magasabb az IQ-ja, de pont ő az, aki vitaképtelen. Az IQ egy képesség, a vitakultúra meg egy tanulandó valami, nem automatikusan jár az IQ-hoz. Viszont alacsony IQ-val is lehet valakinek jó vitakultúrája.
> Ugyanakkor a biológiai nem is diszkriminációhoz vezet, mégis nyilvános.
Szembeötlő külső tulajdonságokat nehéz lenne titokban tartani. De pl. itt a GYK-n nem nyilvános, ha én nem árulom el, te nem tudhatod, hogy férfi vagyok-e vagy nő, magas vagyok-e vagy alacsony, kövér vagyok-e, vagy sovány stb…
> Ideje lenne, hogy az alacsony IQ-júakat is érjék igazságtalanságok, ne csak minket.
Értékrendem szerint nincs az az igazságtalanság, aminek ideje lenne…
"Értékrendem szerint nincs az az igazságtalanság, aminek ideje lenne…"
Akkor miért támogatod, hogy ne tudjak egy kérdést feltenni itt anélkül, hogy ellepnék a 80-as IQ-jú válaszolók, majd közlik velem, hogy szembe megyek az autópályán, mert nem értek egyet 5 db 80-as IQ-jú emberrel?
"ne csak minket."
Ja hogy te a szegény elnyomott géniuszok kasztjába tartozol. Értem már :D
Amúgy hogy Stephen Hawking-ot idézzem: "People who boast about their IQ are losers."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!