Az alacsony IQ egyenes arányban van a (magas) érzékenységgel?
Kérdést örülnék ha úgy válaszolatlanok meg, hogy nem érzelemből hanem az ismereteitek/ megfigyeléseitek alapján.
Pedagogikusok/ értelmiségi emberek válaszaira lennék kíváncsi elsősorban de laikusok válaszai érdekel.
Köszönöm.
Nem egészen világos a kérdés, az érdekel, hogy pl 100 Iq-val megáldott ember érzékenyebb mint egy 140 iqval rendelkező ember?
Én régebben sokat olvastam ezzel a témával kapcsolatban, mármint az inteligenciával és az abból következtethető dolgokkal. Magas inteligenciával rendelkezők sokkal érzékenyebbek sok esetben, mint a 8 általánossal rendelkező közmunkáséval.
Alacsony IQ nem az átlagra vonatkozik, hanem a 70 és az átlag 92 IQ közötti tartományra.
alacsony(70 -92), átlag(92 -120), magas(125 -)
Várok még sok választ. :)
Hát azért a 120-ra már nem mondanám, hogy átlagos. :D
Ilyen összefüggést speciel még nem figyeltem meg, pedig amúgy nem lenne ellenemre az általánosítás. Gondolom, az érzékenységet az érzelmek síkján érted.
Tudjuk mindannyian, hogy kire mondjuk, hogy érzékeny, ne keljen már ezt is alátámasztani. :)
MENSA tesztek szerint még 130 -ig kiterjed az átlag.
Nem, nem tudjuk, hogy kire mondjuk, vagy legalábbis én nem. A sértődékenyekre? A más emberek (vagy élőlények) problémáit a saját szívükön viselőkre? Azokra, akik intenzíven élik meg az érzelmeket?
A Mensa meg a kiemelkedően intelligens emberek gyűjtőhelye, azért húzzák meg 130-nál a belépési határt, nem mondják, hogy az alatt mindenki átlagos (vagy átlagon aluli).
110 fölött már nem átlagos, hanem kiemelkedő az IQ. Az, hogy a mensánál hol van a határ, nem számít a hétköznapi életben. Az, hogy a magas IQ-val rendelkező emberek érzéketlenek, egy városi legenda, azért alakult ki mert egy jó részük aspergeres, autista. De valójában az alacsony IQ is sokszor érzéketlenséggel jár, a tompa, buta fajtából.
Valójában az IQ és az érzelmesség nincs egyértelmű kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!