Az alacsony IQ egyenes arányban van a (magas) érzékenységgel?
Kérdést örülnék ha úgy válaszolatlanok meg, hogy nem érzelemből hanem az ismereteitek/ megfigyeléseitek alapján.
Pedagogikusok/ értelmiségi emberek válaszaira lennék kíváncsi elsősorban de laikusok válaszai érdekel.
Köszönöm.
Nem véletlenül van több féle teszt.
Van az érzelmi intelligencia teszt, a műveltségi, meg a klasszikus IQ.
Nem kell hogy legyen összefüggés közte. Én pl. tegyük fel, az átlag felső sávjába sorolom magam (25 éve nem töltöttem ki). A mérnökit 3 hobbi mellett sikerült megcsinálnom farzsebből, viszont nem olvastam annyit, hogy a műveltségem olyan tyű de magas lenne. Nagy eséllyel egy Vágó féle vetélkedőben csak ágyútölteléknek lettem volna jó, és az első kérdésnél kiesek.
Érzelmileg meg változó. Hangulatember vagyok. Pl. az igazságtalan (nem vélt, hanem ami tényleg az) negatív kritikára kimondottan érzékeny.
7, válaszoló, nincs szándékomban téged felvilágosítani, hisz nem kértél rá és ha meg kérnél sem tenném meg, mert olyanoktól várok választ akik alapból tudják értelmezni a feltett kérdést.
8, hogy okosnak gondolom -e magam, egyáltalán nem. Alig, hogy kitudtam járni a középiskolát mert találtam más elfoglaltságot helyette;
haverok, autók, nők, bulik életvitelben. Szétcsúszásig toltam.
A "pedagógisok" és értelmiségiek is laikusok, ha nem ilyen irányú tanulmányokat folytattak.
Amugy mint már írták:nincs összefüggés.
Szerintem sincs szoros összefüggés a kettő tulajdonság között. Magas IQ-val is lehet érzékeny valaki, sőt.
(Az érzékenység lehet egy magas érzelmi intelligenciára utaló jel is.)
(Nálam fiatalon 130 feletti IQ-t mértek, de pl. az érzelmi intelligenciám a béka feneke alatt volt, mert az érzelmi intelligencia fejlesztésével egyáltalán nem törődött az akkori oktatási rendszer.)
Ha az erzelmi intelligenciara gondolsz mint erzekenyseg akkor elvileg igen, forditottan aranyos egyes pszichologusok szerint.
De en nem hiszem, hogy a putrisoron elő alacsony iq -ju Zsaklin olyan nagyon magas eq-val rendelkezik.
Bar az is igaz, hogy ismetrk egy ket nagy koponya orvost, akik tenyleg ismertek, es letrehoztak valami maradandot, na az o erzelmi intelligenciajuk a beka segge alatt van. Nem tudjak hogy mi eaik rosszul az embernek. Mondhatnam azt is hogy narciazzikusak, ergo szociopatak valojaban , de az iq-juk minden bizonnyal nagyon magas
Nem sok köze van a kettőnek egymáshoz, 47 év alatt találkoztam már pár emberrel.
Azt tudom magamról, hogy nagyon túlérzékeny vagyok, de hogy ehhez ritka hülye lennék...:) ?
Nálam amúgy jelentős befolyásoló tényező bizonyos biokémiai vegyszerek, amiket néha magamba töltök random időközökben.
Pl KÁVÉ, amiről megfigyeltem, és írják is, hogy tudatmódosító hatással bír, illetve nálam nagyobb mennyiséget legurítva látásromlást, emlékezetkiesést, stb-t okoz. Valószínű a vércukorszintet variálja, ami nálam nem túl jó. :(
Hat valami hu de okos nem is lehet a kerdezo, mert pl. mar a fogalmazassal, ragozassal is gondjai vannak.
Egyebkent en is azt gondolom, hogy sokszor pont forditva van, tehat egy magas intelligenciaval rendelkezo ember, leher nagyon erzekeny es erzelmes stb., illetve arra is jobban ralat, ha ezen a teruleten gondjai vannak, es esetleg tud rajta valtoztatni.
Am a lenyeg, hogy van ilyen is olyan is, nem lehet altalanositani...
Általánosságban az intelligencia egy képesség, amely segít helyesen látni és kezelni a helyzeteket!
Az érzelmeket is kezelni kell. Az érzelmek tudatosítása és kezelése, az intelligenciának egyik részét képezi.
Elvileg, akinek tényleg magas az intelligenciája (mert az intelligenciának mindenben meg kell nyilvánulnia), annak, ha a figyelmét az érzelmeire irányítja, akkor azokat is tudnia kell kezelnie.
A fent említett orvosoknak a szakintelligenciája, logikai érzéke volt magas!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!