Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A húsevés elhagyásával az...

A húsevés elhagyásával az emberek mégis hogy akarják megakadályozni a klímaváltozást?

Figyelt kérdés

2022. szept. 7. 18:28
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
80%
Egyrészt az egyén nem tud környezetbarátan élni, mert nem létezik több évtizedig javítható háztartási gép és több évig hordható ruha. Másrészt nem lenne elegendő lelassítani a világgazdaságot, hanem megreformálni kellene, hogy huszada ennyi terméket termeljenek és szállítsanak. Addig, amíg ez nem történik meg, addig nem lesz változás és békénhagyhatnák az átlagembert.
2022. szept. 9. 15:32
 22/27 anonim ***** válasza:
76%

#20, #21:

Erre meg én azt mondom: amíg ezt a negatív, "kezdje el más" mentalitást nem változtatod meg az agyadban, addig nem fog semmi érdemi változás történni.

2022. szept. 9. 19:54
 23/27 anonim ***** válasza:
68%

#22: Nincs "kezdje el más" mentalitásom, teljesen reménytelennek tartom a klímaváltozás elleni grassroots alapú küzdelmet. Érdemi változás pedig végképp nem a fejemben zajló folyamatoktól fog vagy nem fog elkezdődni, hanem a politikai hierarchia csúcsán hozott döntésektől függően.

Az idei katasztrofális kínai aszály például az egyik legjobb dolog, ami ilyen szempontból történhetett. Annak talán még hatása is lehet, az én fogyasztói viselkedésemmel ellentétben.

2022. szept. 9. 22:04
 24/27 anonim ***** válasza:
64%
Hozzátenném, azt például támogatnám, ha EU-s szintű büntetőadókkal sújtanák a marhahúst, ázsiai dömpingtermékeket stb, de amíg nem teszik, addig én bizony eszem és veszem. És ha már "kezdje el más", tulajdonképpen igen, a politikától várom az első lépést.
2022. szept. 9. 22:09
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

14#

Itt az első linken látom amit mondasz.

Nekem ilyen 1 fok/250 év a 13500-12300 szakaszon. Rövidebb szakaszt nem merek nézni, eléggé szórársosnak tűnik maga az adatsor. (Igen, kicsit hasraütésszerű ezt állítani.)

De ez is sokkal gyorsabb, mint amit gondoltam.

A többi grafikon nem túl hasznos telefonképernyőn :/

De majd ránézek PC-n.

Úgyis mostmár érdekel a CO2 változás is.

2022. szept. 9. 22:17
 26/27 TappancsMancs ***** válasza:
100%
20/ Lehet, hogy úgy reagálnának, nem tudom. Csak szerintem inkább az van, hogy a szegény országok nem fogják tudni megfizetni a Boutny csokit, a fagyasztott pizzát és az instant kávét, a mindenféle kekszeket, szalámit, és étel konzervet. Most is inkább áramlik a fejlett országokba a szegény országokban megtermelt élelmiszer, mint fordítva. A szegény országok a multiknak olcsó munkaerőt jelentenek és vásárlói piacot. Főként a húsfogyasztás ami drága és pont az irányulna át a fejletlen régiókba? Nem tűnik hihetőenek számomra.
2022. szept. 10. 13:59
 27/27 anonim ***** válasza:
Jó kommentek zömmel és a húsenemevés egy kis lépcső lenne,de persze sokkal nagyobb dolgok is vannak amiket tehetünk a környezetvédelem jegyében szerintm.
2023. márc. 4. 14:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!