Miért termeltek régen zöldséget mikor nem volt benne kalória és nem tudták hogy egészséges?
Viszont finom.
(Illetve azt nem tudták, hogy egészséges, arra viszont rájöttek, hogy a folyamatos egyoldalú húsfogyasztás betegít, de mivel valamit enni muszáj, hát zabáltak zöldségeket. )
Nagy tévedés, sokkal jobban tudták, mi egészséges, mint ma. Régen sokkal közelebb voltak a természethez, sokkal jobban ismerték és tudták, mit lehet és mit érdemes enni. Ehhez képest ma néhány szakember tudja, a többi ezek nélkül egyszerűen éhen halna vagy mérgezésben hunyna el.
Az ne tévesszen meg, hogy régen más volt a társadalmi szerkezet, sok mindent nem tudtak, amit mára a tudósok megismertek. Kétségtelen, hogy sok vonatkozásban kisebb kényelemben éltek, viszont (függetlenül a lehetőségtől) akkor szinte bárki elindulhatott nagy távolságokra élelem nélkül, megérkezett, mert tudta mit lehet és mit érdemes megenni. Ma az emberek zöme erre képtelen lenne.
"megérkezett, mert tudta mit lehet és mit érdemes megenni"
Bükkfát, mert mások által termesztett haszonnövény megevéséért kilyukasztották az irháját. Hová fejlődtök már vissza gondolkodásban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!