? UNDORÍTÓ, FELKAVARÓ KÉRDÉS az emberek többségének!! - állatok baktérium, vírus hordozása (NEM covid és NEM majomhímlő!!)
Nem hiába írtam, hogy "UNDORÍTÓ, FELKAVARÓ"! Utolsó figyelmeztetés: Távozzanak, akik felettébb szeretik és ragaszkodnak az aranyos állatokhoz!
Aki marad közülük és nem a kérdés tekintetében hasznos választ adja, arra 1: nem reagálok 2: lepontozom. Mind a kettő tény. 3: talán végig se olvasom.
A kérdés így hangzik: Vannak állatok természetben, melyek sok helyen megfordulnak, sok mindent esznek, megtűrik az ember számára undorító és piszkos, baktériumokkal, vírusokkal teli környezetet (trágya). ott mászkálnak, ahol az ember számára kárt okozó baktériumok és vírusok tömkelege van jelen. Így táplálkoznak és a szervezetükbe a táplálékkal együtt bemegy a baktérium. Állatok, melyekre elsődlegesen gondolok: patkány, egér, kóbor macska. A kérdés az, hogyha megfogom őket és tiszta körülmények között tiszta étellel etetem őket, akkor kitisztul-e a szervezetük (ha igen, mennyi idő?) olyan mértékben, hogy a fogyasztásuk ne okozzon hasfájást, fejfájást, hányingert, vagy más átmeneti betegséget? A választ légyszíves valamivel támaszd alá!
Másik kérdés: Jelenleg még semmit sem értek a vér tanulmányozásához, de tegyük fel, hogy beleásom magam, lesz mikroszkópom, kellő tudásom stb., akkor nyomon tudom követni az állatokban az ember számára kifejezetten káros baktériumokat, vírusokat? Tehát fogyasztás előtt leellenőrizni, hogy rendben van-e a számomra.
Még egyszer: Nem a kérdésre válaszolókat figyelmen kívül hagyom, nem elegyedek kommunikációba, vitába.
"Állatok, melyekre elsődlegesen gondolok: patkány, egér, kóbor macska."
Mióta táplálkozol ezekkel az állatokkal?
Milyen íze van pl. egy kóbor macskának?
Csak értelmes választ, légy szíves, ha te is azokat szeretnél egy ilyen kirohanás után.
Ha neked ez az undorító és felkavaró, akkor valami nagyon védett kis világban élhetsz. :)
Egyébként nem, nem tudsz ilyen módszerekkel biztosra menni, és nem is éri meg. Amivel etetnéd őket, azt te is megeheted, főleg macska esetében, egérből és patkányból meg sok kéne minden napra, és az ő kajájuk is beszerezhetetlen lenne, ha olyan körülmények adódnak, hogy ilyen állatokat kell enned.
De ha csak perverzióból csinálnád, akkor a fene tudja. Egy jó hőkezelés csodákra képes, nem véletlenül terjedt el, de még így is lehetnek problémák.
A macska nagyon rossz választás. Kevés rajta a hús, de sok a szőr meg a bőr, és még harap meg kaprmol is. Mindennek a tetejébe húsevő, és még lassan is nő. Tehát anyagilag sokkal-sokkal jobban jársz, ha eleve azt eszed meg, amit vele megetetnél, mert mire megeszik 30-50 kiló húst, addigra tudsz belőle 1 kiló húst kinyerni, kb. fél év múlva.
A patkány már sokkal jobb választás, szaporább, viszonylag gyorsan nő, és elég, ha a kajájának a kb. 20%-a hús. Kb. két hónap alatt éri el az ivarérett kort, ekkor már fél kilósra is megnőhet, amiből lesz kb. 10 deka hús. Ez ugyan nem sok, de szapora jószág, kettővel már jóllaksz vacsira.
Egér megint csak nem túl jó választás, mert bár szapora és gyorsan nő, a hús nagyon kevés rajta, 1-2 deka összesen, vagyis legalább 8-10 egeret kell megnyúznod, kibelezned és kicsontoznod, hogy egy soványka vacsorára való összejöjjön belőle.
Főzni érdemes ezeket, rotyogó vízben legalább egy-másfél órán keresztül, hogy biztosan megpusztuljon benne minden kórokozó. Sütni, grillezni azért nem érdemes, mert az a picurka zsír is kijön a húsból ami benne van, ráadásul kiszárad, és a végén tényleg nem marad belőle értékelhető mennyiség, főleg az egérből. Ráadásul sütéskor nem olyan biztos, hogy a hús belsejében megbúvó kórokozók mind elpusztulnak, mire szenesedni kezd a külseje.
Remélem segíthettem.
2-es! Köszönöm szépen a válaszodat!
4-es! Nem nekem undorító, hanem a Magyarországon élő (és hasonló étkezési kultúrával élő) emberek nem szoktak hozzá a macska, egér, patkány evéséhez (és még utólag a kutyát is ideírom). A macska (és a kutya is) háziállat, amolyan kedvenc. Azt pedig nem sokan ennék meg. Nyilván különbség van háziállat és haszonállat között. A macska nem haszonállat Mo-on és a közeli országokban lévő hasonló kultúrával rendelkező országokban. A patkányt pedig szintén nem eszik Mo-on és a közeli országokban lévő hasonló kultúrával rendelkező országokban, mert ugye ember számára ártalmas kórokozókat tartalmaz. Ez pedig emiatt lehet undorító, taszító. Vannak, akik már a leírtaktól is undorodnak. Nyilván, ha lenne háziállatom, azt szeretet szerzése miatt tartanám és nem potenciális élelemforrás miatt. Így nekem is nehezemre esne egy kedvenc állatot megenni, de ha haszonállatként tekintenék rá, az más lenne (bár van 1 állat, amit még úgy se tudnék elképzelni – a macska számomra nem ilyen).
A kérdés egyébként úgy nézett ki, hogy a természetben megfogni őket, tiszta ételen (a természettől elkülönítve) nevelni, hogy kevesebb kórokozó maradjon benne és úgy elfogyasztani. Nem 0-ról felnevelést írtam a kérésbe.
Köszönöm a hőkezelés gondolatát.
5-ös! Nagyon szépen köszönöm a többrétű információkat!
A főzés gondolatát köszönöm! És a grillezés helyreigazítást is köszönöm (alapvetően erre gondoltam, de valóban elvész a zsír).
A füstölésről van valami ismereted, hogy hatékony lehetne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!