Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Át lehet látni valahogy a...

Át lehet látni valahogy a kaparós sorsjegyeken?

Figyelt kérdés
csak tudományos szempontból érdekel, nem avgyok szerencsejátékos
2010. szept. 22. 12:56
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha nem kaparod le, nem. Ki van ez találva... ha lenne rá módszer, gondolod, hogy lenne még kaparós sorsjegy, mint olyan? :)
2010. szept. 22. 13:04
 2/7 A kérdező kommentje:
najó de úgy értem valami olyan techológiával amit nem lehet csakúgy bevinni egy lottózóba nyilván vagy valami hasonló!
2010. szept. 22. 13:11
 3/7 anonim ***** válasza:
68%

Fogsz egy vastag savas filctollat és rajzolsz egy nagy "Á" betűt rá...

Máris átláthatsz rajta ...."Á"-t ...érted? :PPP

maci

2010. szept. 22. 14:21
 4/7 anonim ***** válasza:
32%

csak egy tipp

probald UV neonnal atvilagitani :-??

2010. szept. 22. 15:55
 5/7 anonim ***** válasza:
24%
ucso vagyok ha sikerulne ird mar meg lecci :))
2010. szept. 22. 15:56
 6/7 A kérdező kommentje:
én is UV-re gondoltam, de az túl nyilvánvaló lenne:D
2010. szept. 22. 16:00
 7/7 anonim ***** válasza:
82%

Hát elvileg egy rohadt érzékeny hőkamerával például át lehetne látni, feltéve, hogy a takaró festék egyenletesen van felhordva. Ekkor ha egy kicsit melegítjük vagy hűtjük a sorsjegyet (persze roppant egyenletesen), akkor ahol a tinta van (a nyert/nem nyert felirat, vagy akármi), ott máshogy melegszik vagy hűl. Mondjuk egy vizsgálat költsége szerintem több lenne, mint amit nyerni lehet.

Sőt, talán atomerő mikroszkóppal (AFM) is le lehetne tapogati hátulról, mert a nyomda talán változtat annyit a papír mikroszerkezetén, hogy az AFM lássa, de ahhoz meg az kell, hogy még véletlenül se hajtsák, gyűrjék, nyomják meg a papírt a vizsgálat előtt. AFM szerintem nincs is Magyarországon.

Szóval ez így elég teoretikus.

2010. szept. 22. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!