Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Segí_tsetek Mi az a vírus?

Segí_tsetek Mi az a vírus?

Figyelt kérdés
egy mondattal.. és nem a számítógép vírusra gondolok.
2010. szept. 21. 18:45
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

én most tanulom..és a vírus nem élőlény és már meg van a válasz .. egy szűk mondattal: fertőző genetikai információ.. ennyi..

köszönöm a válaszokat.

2010. szept. 22. 14:35
 12/13 anonim ***** válasza:

" Konkrétan a Science editorialjában láttam egy pár éve egy definíciót "élő az ami szaporodik és evolúcióval alkalmazkodik a környezetéhez", aminek szintén megvannak a határesetei, de az eddigi életdefiníciók közül szerintem még a legjobb. Ebben a vírusok egyértelműen benne vannak."

Igen, az így mondjuk legalábbis elgondolkodtató...

2010. szept. 22. 15:27
 13/13 anonim ***** válasza:
Mi azért nem tekintjük biológia órán élőlénynek, mert nem végez élettevékenységeket "magában", tehát nem táplálkozik, nem szaporodik (szaporodik, de nem úgy, hogy 2 vírus találkozik és teherbe esik az egyik és nem is osztódnak).
2010. okt. 23. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!