Ugye nem kaptam mérgezést? Igen tudom, egy hülye barom vagyok és igazatok is van ha ezt írjátok de baleset volt.. Szóval egy vödörbe került egy kis ecet es jóval több hipó.. elkezdtem ra vizet engedni és megcsapott az a maró szag.
A hypo és ecetsav, hasonlóan a sósavhoz klórgázt fejleszt. A klórgáz alapvetően nehezebb a levegőnél, vagyis az elegyítéskor spontán már keletkezett, de feltehetően leülepedett a vödörben. A víz ráeresztése mechanikailag keverte fel, ez lehetett az észlelt maró szag.
A tüdőkárosodás szinte 100%-ig biztos, mert a klórgáz arra van hatással. Ez igazából nem jelent önmagában semmit, ugyanis az igazi kérdés, hogy ez mennyire kiterjedt, illetve végleges, visszafordíthatatlan-e a károsodás. A leírtak alapján szinte biztosan visszafordítható (természetesen gyógyul), illetve kiterjedtségről nem is lehet beszélni.
Summa: nincs mitől félni :D
nekem évekkel ezelőtt vízkőoldás közben jött össze, sósavat használtam olyan felületen, ahol előtte valami f*szomtudja tisztítószerrel próbálkoztam - gyanúsan zöldessé kezdett válni a fejlődő hab, aztán jött a szúrós szag
hogy lett-e baja a tüdőmnek, azt nem tudom, de később részt vettem elég alapos orvosi vizsgálatokon (más okból), semmi problémát nem találtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!