Mi történik a hullákkal a Dunában?
Ugye minden bizonnyal mindenki tud róla,hogy nem rég elsüllyedt egy dél koreai turistákat szállító séta hajó a Dunán
Több cikket is olvastam hogy olyan szinten roncsolódtak a tetemek hogy már csak újj lenyomatok segítségével sikerül azonosítani őket...
Azt szeretném kérdezni,hogy mikor felhozzák őket onnan a mélyből meg isten tudja honnan,nincs bűz?gondolom a vízi hulla is áraszt kellemetlen szagokat, tényleg annyira szélt roncsolódnak hogy végképp felismerhetetlenekké válnak?nem mállik szélt a testük? sok a kérdés tudom,de nagyon kíváncsi vagyok az ilyesmire..
Fogj egy darab húst, tedd egy hétre egy vödör 15 fokos vízbe, majd nézd meg, hogy mi marad belőle.
Bűz? Az nem kifejezés. Szétmállik, rohad, kisebb-nagyobb élőlények esznek belőle... Nem a világ legjobb munkája őket azonosítani.
A tetem felpuffad, a bőr állapota megváltozik lazábbá válik. Ha csak simán strandolsz akkor is összeráncosodik a bőröd. A belekben lévő baktériumok okozzák a puffadást, emiatt úszik a felszínre a test, kivéve ha valami lenttartja.
A vízben élő állatok is ehetnek belőle, sodródás során pedig nekiütközhet és belegabalyodhat dolgokba amikor sérülhet, vagy végtagokat veszíthet.
Egy 1-2 hetes holttest sehogy sem esztétikus látvány - akár vízből húzzák ki, akár szárazföldön találnak rá (egyedül a fagy tud némileg konzerválni).
Aki a roncsban rekedt annak annyival jobb, hogy az némi védelmet nyújt, de akit elsodort az ár abba nyilván út közben belecsipegetnek a halak és más vízi állatok, fennakadhat akármilyen vízben levő tárgyban. A belső szervek mindkét esetben megtelnek vízzel, így belülről is bomlik az áldozat. A bőrszövet és a csontváz egyébként viszonylag egyben tartja a testet, de ami a kettő között van az elég változékony állagú tud lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!