Legkevesebb hány számsort kell megtenni ötös lottón, hogy biztosan legyen egy legalább kettesünk?
„ötös lottó kitöltése a biztos ketteshez”
Ezt írtam be a gugliba, és keményen a 2. találat volt a linkelt oldal.
Egyébként meg, nem én írtam, hogy miért nem keresel rá Google-ön, így nem is hazudhattam.
Hát, kérdező, igen vastag bőröd van.
Ha körbenézel, nem látsz néhány rinocéroszt, könyörgő arccal?
"Egyébként meg, nem én írtam, hogy miért nem keresel rá Google-ön, így nem is hazudhattam."
Szerintem te voltál, csak próbálod utólag szépíteni a hülyeségedet. Vagy ha nem te voltál, akkor mond meg az illetőnek, hogy jöjjön ide, és vállalja a hülyeségét.
Nem én vagyok az aki nem tudja hogy hány szám kell minimum :v
Amúgy megnézed hogy mennyi az aminél biztos nem lesz kettesed és ahhoz hozzáadsz 1-et.
Pl
30 labdám van
Mennyit kell kivenni hogy biztos legyen kék
Van 20 piros meg 10 kék
Szóval minimum 21 kell :P
Azért ez nem ilyen jellegű feladat.
KETTŐT kell eltalálni EGYETLEN szelvényen.
AZ nem jó, ha az egyik számod az egyik szelvényen van, a másik a másikon.
Úgyhogy valóban a #12 a helyes megoldás.
#17, azt hiszel, amit akarsz, nem vagy te olyan pozícióban, hogy bizonygassam az igazamat. De azt látom, hogy egy „kösz”-t nehezedre esik dobni, ha már vettem a fáradságot, hogy ezüsttálcán átnyújtottam neked a választ.
Egyébként meg nem ismerem a másik válaszolót, nem is értem, mi ez az utasítgatás részedről...
Igen, abban igazad van, hogy bunkó válaszokat kaptál, de ahogy most viselkedsz, meg is érdemelted.
#18, alapvetően igazad van, de ennél a konkrét feladatnál azt is nehéz eldönteni, hogy hány szelvényt tudsz úgy kitölteni (maximum), hogy biztosan ne legyen kettesed. A linken szereplő bizonyítás is rohadt bonyolult, ennél egyszerűbbet nem találtak még, ebből is látszik, hogy ugyan a kérdés egyszerű, a válasz korántsem az.
A kérdező ritka bunkó, de szerintem szándékosan.
Ez valami pszichológiai teszt lehet, hogy ki hogyan reagál rá.
Szóval elismered, hogy rajtad kívül az összes válaszoló hülyébb nálam valószínűségszámításból, de ennek ellenére mégis engem akarnak elhitelteleníteni azzal, hogy HF kérdésnek titulálják a kérdésemet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!